Waarom kamperen?

De belangrijkste reden dat kamperen zo groot is in Nederland is dat het voor ieder budget beschikbaar is. Campings met minder faciliteiten zijn een stuk goedkoper dan plekken die bijvoorbeeld zes zwembaden en een sauna bieden. Hetzelfde geldt voor je accommodatie zelf: hoe luxer hoe duurder! Wij bieden goedkope kampeerplaatsen voor ieder budget in camping Scherpenisse, ook hebben we bungalows voor een middelmatige prijs. Deze zijn ook toegankelijk met huisdieren maar daarnaast hebben we ook luxe ingerichte en nieuwe chalets waar geen huisdieren zijn toegestaan.

U kunt het dus zelf uw vakantie zo duur en goedkoop maken dat u wilt.

Plus: als je alles zelf meeneemt betaal je alleen voor je staplek, je hebt je accommodatie immers zelf bij je als u kiest voor een kampeerplaats. Vraag jezelf af hoeveel extra’s je nou echt nodig hebt en zoek een combinatie uit die bij jou past: wanneer je voor een kampeerplek gaat kunt u alsnog met een luxe tent of caravan.

Sneller in contact met andere mensen

Dat is misschien nog wel het leukste van kamperen: voor je het weet ben je in gesprek met de buurman of zit je aan de wijn met de overburen. Contact leggen op de camping is onwijs laagdrempelig; iedereen zegt elkaar gedag en is gewoon vriendelijk. Als ik het vergelijk met andere vormen van vakantie – zeker in hotels – is dat toch een partij verschillend en ben je vooral op elkaar aangewezen. Helemaal niet erg natuurlijk, maar wél anders.

 

Bij kamperen heb je na twee nachten al het idee dat je weken weg bent geweest. Ik weet niet wat het is. Deze manier van vakantie vieren is zó anders dan je leven thuis, waardoor je al snel het gevoel hebt even in een compleet andere wereld te zijn beland. En dat kan zelfs gewoon in Nederland. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoe mooi Nederland is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *