Wanneer moet je kiezen voor nitril handschoenen?

Nitril handschoenen worden gebruikt voor verschillende toepassingen en zijn een geweldig alternatief voor mensen met een latex-allergie. Ze zijn dun en comfortabel, dit zijn de soft nitril handschoenen, of wat dikker dus meer bescherming en minder flexibel. Er zijn verschillende soorten nitril handschoenen op de markt. Welke je moet kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Waar ga je ze voor gebruiken? In dit artikel leer je meer over nitril handschoenen en de toepassingen.

Nitril is een alternatief voor latex

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en zijn een ideaal alternatief voor natuur rubber latex. Dit kan de oplossing zijn voor mensen met een latexallergie. Nitril handschoenen zijn erg sterk en lekken niet snel. Ze worden vaak onderzoekshandschoenen van medische kwaliteit genoemd. Voordat handschoenen aan ziekenhuizen en medische instellingen worden geleverd, moeten ze een reeks tests ondergaan om hun duurzaamheid en veiligheid te garanderen. Zo weet je zeker dat ze voldoen aan alle eisen. Latex handschoenen kopen kun je bijvoorbeeld doen bij een drogist, net als nitril handschoenen.

Waar worden nitril handschoenen het meest gebruikt?

Normale nitril handschoenen voor eenmalig gebruik worden meestal verkocht via distributeurs of op internet. Er zijn ook wegwerp handschoenen die worden gebruikt door medische instellingen. Daarnaast heb je zwaardere beschermende nitril handschoenen voor veeleisende omgevingen. In deze omgevingen kunnen dikkere handschoen materialen nodig zijn. Dit maakt ze beter geschikt voor taken zoals zware reiniging met agressieve chemicaliën en voedselverwerking. Nitril handschoenen worden ook veel gebruikt in medische omgevingen. Ze hebben vaak de voorkeur van werknemers in de gezondheidszorg omdat ze geen allergische reacties veroorzaken, zoals latex wel eens kan doen door latexeiwitten. Ze zijn ook beter bestand tegen lekken dan latex. In de voedingsindustrie worden nitril handschoenen gebruikt voor het hanteren en bereiden van voedsel. Dit is vooral belangrijk bij het hanteren van rauw vlees of ander voedsel dat ziekteverwekkers of ziektekiemen kan bevatten.

Gebruik van nitril handschoenen in medische instellingen

Nitril handschoenen worden eenmalig gebruikt voor medische toepassingen waar latex-allergieën een probleem zijn of wanneer een hoger niveau van bescherming nodig is. Ze kunnen worden gebruikt in situaties waar het infectierisico hoog is en blootstelling aan mogelijk schadelijke bacteriën en andere pathogenen moet worden voorkomen. Hypoallergene nitril handschoenen worden  aanbevolen voor gebruik bij patiënten met contact dermatitis veroorzaakt door contact met natuurlijk rubber latex of nitril handschoen die nog chemische versnellers bevatten vanuit de productie. Verder worden ze in laboratoria gebruikt omdat ze ook daar een goed alternatief zijn voor latex handschoenen. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten en kleuren, zodat je altijd handschoenen kunt vinden die voor jou geschikt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *