Wanneer wordt er gebruik gemaakt van assessments?

Wanneer een Assessment bureau  Verschoor oudshoorn assessments ontwikkelt. Is dit vaak voor bedrijven en organisaties die willen meten of een kandidaat voor een functie geschikt is. Er worden namelijk door middel van assessments verschillende dingen gemeten op basis van wat de eisen zijn. Zo kan er een persoonlijkheidstest afgenomen worden of een intelligentietest. Ook kan er gebruik gemaakt kunnen worden van rollenspellen. Assessments zijn dus een goede en efficiënte manier om erachter te komen of een kandidaat geschikt is zonder tegen eventuele asymmetrische informatie aan te lopen als organisatie of bedrijf. Asymmetrische informatie is informatie wat de ene partij wel weet en de andere niet.

Wie neemt een assessment af?

Een assessment kan worden afgenomen wanneer een organisatie of bedrijf wil meten of een kandidaat voldoet aan bepaalde vaardigheden, kennis, intelligentie en eigenschappen. Deze wordt soms ontwikkeld door een assessmentbureau en eventueel online of fysiek afgenomen. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden wat betreft de afname van assessments. Dit komt doordat er veel verschillende vormen en soorten assessments zijn. Bij sommige soorten assessment is een vragenlijst invullen voldoende. Bij andere soorten is het essentieel dat de test wordt afgenomen in een fysieke setting. Denk hierbij aan organisaties of bedrijven waarbij een functie open staat waar sociale vaardigheden belangrijk zijn. Dan kan het zo zijn dat er moet worden getest hoe je communiceert.

Wat is een assessmentbureau?

Nu we weten wat een assessment is, is het ook interessant wie deze assessments ontwikkeld. Assessments worden ontwikkeld door zogenoemde assessmentbureaus. Deze assessmentbureaus ontwikkelen en creëren assessments op basis van psychologische theorie en bepaalde eisen waar assessments aan moeten voldoen. Zo zijn er eisen gekoppeld aan de betrouwbaarheid en validiteit van de assessments. Bovendien is het ook belangrijk dat de assessments ethisch verantwoord zijn. Ook kan het belangrijk zijn dat de assessments wel meten wat de organisatie of bedrijf gemeten wil hebben. Er zijn daarnaast nationale regels wat betreft assessments. Deze worden opgesteld door NIP. Dit is het nederlands instituut voor psychologen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *