Wat heb je nodig om een pakket te versturen?

Om een pakket versturen zo snel en makkelijk mogelijk te maken, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je het juiste adres van de ontvanger nodig. Daarnaast moet je ook goed letten op het inpakken van je pakket. Tevens is het makkelijk om online alvast het pakket aan te melden en het verzendlabel uit te printen, maar dit kan natuurlijk ook bij het verzendpunt. Daar zal je dan ook moeten betalen voor je zending.

Het juiste adres

Het adres van de ontvanger en jouw eigen retouradres moeten goed zichtbaar zijn op het pakket. Het beste kan je dit zelf printen op een A4-tje en dan opplakken met ruim voldoende doorzichtig tape. Het adres moet de naam van de ontvanger bevatten, de straatnaam en huisnummer, en de postcode en plaatsnaam. Bij het versturen van een pakket naar het buitenland kan dit wellicht wat ingewikkeld zijn. Elk land heeft namelijk zijn eigen manier van postcodes bedenken. Zorg dus dat dit helemaal in orde is voor het verzenden.

Pak je spullen goed in

Natuurlijk moet je ook denken aan het veilig inpakken van je pakket. Zeker ook als het een lange reis moet afleggen. Denk aan genoeg opvullingsmateriaal zoals luchtkussentjes, opvul snippers of dun papier. Zorg er voor dat je spullen niet te veel in de doos kunnen bewegen. Dit geeft alleen maar meer kans op schade. Bij breekbare spullen is het wellicht een goed idee om zachte materialen erbij te stoppen. Voor commerciële pakketten is misschien piepschuim de beste optie. Maar een pakket naar verre familie kan ook kleding of dekens bevatten. Dit is een hele goede manier om breekbare spullen veilig te vervoeren.

Maak je pakket klaar voor vertrek

Tot slot heb je het verzendlabel nodig om je pakket af te maken. Deze kan je online al betalen en uitprinten. Zorg er dan voor dat bij het opplakken, er geen tape over de barcode zit. Heb je liever dat dit allemaal geregeld wordt bij het postkantoor? Dan hoef je alleen je pakket en je portemonnee mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *