Wat is een ondernemerskrediet?

Voordat je kiest voor een ondernemerskrediet, is het goed om te weten wat het is. Het gaat om een bedrag wat je kunt lenen voor je eigen onderneming. Het ligt er een beetje aan waar je geld gaat lenen, maar over het algemeen is het zo dat er een vast bedrag beschikbaar komt en dat kun jij dan vrij opnemen voor je bedrijf. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je het geld op gaat nemen en hoeveel het dan is. Je betaalt daarbij dan rente over het bedrag wat je op hebt genomen. Hoeveel dat is hangt dus af van hoeveel je hebt geleend.

 

Je lost hierbij dan iedere maand weer een bedrag af en dat kun jij dan ook weer opnemen. Je zou een ondernemerskrediet kunnen vergelijken met een rekening courant krediet (rood staan op je zakelijke rekening).

Mogelijkheden zakelijke hypotheek

Als je een zakelijke hypotheek af gaat sluiten, is het goed om na te gaan wat de opties zijn. Een ondernemer wil graag investeren in het bedrijf wanneer het nodig is. Als je de kansen ziet dan wil je daar op in kunnen spelen. Je zou dan met een krediet een tijdelijk tekort op kunnen lossen aan liquide middelen, je betaalt dan de dagelijkse uitgaven voor je eigen onderneming. Het kan interessant zijn om zo alles op voorraad te houden bijvoorbeeld.

Is een ondernemerskrediet wat voor jou?

Misschien spreekt een ondernemerskrediet jou wel aan. Daarbij is het dan goed om na te gaan wat de voorwaarden zijn. Wat zou jij per maand maximaal kunnen lenen en welke kosten brengt dat met zich mee? Daarbij kun je denken aan de rente die je over het geleende / opgenomen bedrag moet betalen. Je gaat namelijk wel akkoord met bepaalde voorwaarden als je geld gaat lenen. Zorg daarom dat je deze van tevoren goed door hebt genomen en weet wat jij mag verwachten én waar jij aan moet voldoen. Stel jezelf een paar vragen:

  • Wat wil je met je onderneming bereiken?
  • Welke financiële middelen zijn er nodig om je doelen te bereiken?
  • Welke rente betaal je per maand als je geld gaat lenen?
  • Kun jij aan de voorwaarden voldoen om geld te lenen?

Lees je in ieder geval goed in over de mogelijkheden en dan kun jij de beste keuze maken, bij welke aanbieder jij een zakelijke hypotheek af wilt sluiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *