Wat is een plotter?

Als je aan mensen vraagt wat een plotter is kunnen de meeste deze vraag niet beantwoorden. Vaak krijg je dezelfde vraag terug: Wat is een plotter? Een plotter is een apparaat dat (vaak) gebruikt wordt door specialistische, technische en grafische bedrijven. Bedrijven zoals reclamebureaus, bouwbedrijven of zelfs architectenbureaus maken dan ook zeer frequent gebruik van deze apparaten. Heel simpel gezegd is een plotter het specialistische achterneefje van de printer. Een plotter wordt ook wel een grootformaat printer genoemd omdat deze in verschillende formaten kan printen. Het woord grootformaat wordt pas gebruikt als een printer vanaf A2 formaat kan printen. Er zit dus eigenlijk geen verschil tussen een plotter en een grootformaat printer. Er wordt daarentegen nog wel onderscheid gemaakt in verschillende soorten plotters.

Technische en grafische plotters

Het ontwerpen en vormgeven van tekeningen, plaatjes, affiches, folders is over de afgelopen jaren steeds unieker en complexer geworden. Bedrijven die werkzaam zijn in de vormgeving industrie proberen steeds vaker werk af te leveren dat voor zichzelf spreekt en willen zichzelf daarmee onderscheiden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de techniek van het printen van deze unieke werken ook mee moet ontwikkelen. De motieven voor het gebruik van een plotter lopen dan ook uiteen en daardoor wordt er tegenwoordig onderscheid gemaakt in plotters. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt in technische en grafische plotters. Technische plotters worden voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld bouwtekeningen zo duidelijk mogelijk weer te geven. Grafische plotters worden ingezet om bijvoorbeeld folders en foto’s met de hoogst mogelijke kwaliteit uit te printen. Beide plotters gebruiken daarvoor verschillende soorten inkt cartridges om het resultaat zo goed mogelijk eruit te laten zien.

Welke plotter past het beste bij jouw wensen?

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van plotters. Het is belangrijk dat je precies in kaart hebt wat je wilt bereiken met het gebruik van een plotter. Wil je bijvoorbeeld in specifieke formaten printen? Of wil je juist op een specifieke papiersoort printen? Een plotter is vaak een flinke investering en daarom is het belangrijk dat je een goede keuze maakt. Het is daarom ook slim om je te laten informeren of de juiste informatie erbij te halen zodat je precies weet wat je in huis haalt. Plotterwinkel.nl is dé specialist op het gebied van plotters. Als jij op zoek bent naar een plotter kan je alle benodigde informatie op hun site vinden. Daarnaast is er een handige keuzehulp tool ontworpen om duidelijk te krijgen welke plotter het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast bieden ze vrijblijvend advies op het gebied van plotters, de moeite waard dus!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *