Wat is een scale-up groeiprogramma? ScaleUp Company legt het uit

Wanneer je de technische wereld betreedt, word je al snel blootgesteld aan een hele nieuwe reeks terminologie die binnen het technische ecosysteem wordt gebruikt. Van de basis zoals opstarten en durfkapitaal tot termen als bootstrapping en MVP, je vraagt jezelf misschien zelfs af wat de term technologiebedrijf eigenlijk betekent.

Wat is een scale-up groeiprogramma?

Een scale up groeiprogramma is een programma dat specifiek is ontworpen om een ​​snelgroeiend bedrijf te ondersteunen en bij te staan ​​tijdens een uiterst belangrijk deel van hun reis. Een periode van dergelijke sterke groei kan veel stress veroorzaken voor oprichters en werknemers, dus advies en ondersteuning in deze fase is van onschatbare waarde. ScaleUp Company voert een reeks scale-up groei programma’s uit, waaronder de Scalingup Groeitraject en Scaling Up Masterclass en een Founders bootcamp voor bedrijven in elke industrie.

Wat is het verschil tussen een startup en een scale-up?

Afgezien van verschillende financieringsfasen, zijn er nog andere onderscheidende kenmerken die een startup onderscheiden van een scale-up. Het is logisch om je hiervan bewust te zijn, omdat het een goede indicator is om de vraag aan te pakken: wanneer wordt een startup een scale-up?

 

Zoals eerder besproken, is het grote verschil tussen een startup en een scale-up het vertrouwen rond return on investment (ROI). Zodra een startup de scale-up fase bereikt, is de experimentele periode teruggeschroefd en heeft het bedrijf uitgezocht wat voor hen werkt en wat hen winstgevend maakt. Deze factor maakt scale-ups een veel aantrekkelijker aanbod vanuit investeringsoogpunt. De methode is beproefd, getest en het bedrijf heeft bewezen dat het werkt. De hoge groei en het verminderde risico van het overleven van markttests maken hen gewild bij investeerders en werknemers die op zoek zijn naar het volgende grote ding.

 

Dit leidt ons naar het volgende grote verschil: een startend bedrijf heeft misschien een grotere neiging om nieuwe methoden te proberen om dingen te laten werken; ze zullen risico’s nemen tijdens hun reis om erachter te komen wat het beste voor hen werkt. Ze hebben niet veel te verliezen.

 

Scale-ups zijn beter in staat om risico’s te mitigeren en te verminderen. Deze bedrijven weten wat werkt, en hoewel ze nog steeds snel werken en snel innoveren, zijn de risico’s die ze nemen meer berekend.

 

De andere belangrijke verschillen tussen een startup en een scale-up is het verschil in de interne werking van het bedrijf. Terwijl een startup over het algemeen een verspreid personeelsbestand heeft dat verschillende rollen kan vervullen en verschillende hoeden op de werkplek kan dragen, hebben scale-ups over het algemeen een meer gefocust personeelsbestand met geconcentreerde specialismen, wat wordt mogelijk gemaakt door een groter personeelsbestand. Scale-ups hebben ook een meer formeel wervings- en onboarding proces, terwijl startups eerder een ‘van de grond af aan’-cultuur hebben voor hun nieuwe starters.

 

Scale-ups denken na over het inbedden van robuustere processen zoals: een helder gearticuleerde visie en missie, mensen processen zoals doorstroom kaders en het cultiveren van een blijvende positieve bedrijfscultuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *