Wat is voordeliger zakelijk of private lease?

Je kunt niet zomaar beweren dat zakelijke lease voordeliger is ten opzichte van private lease, of dat het juist andersom is. Dat ligt namelijk aan de auto die je rijdt en speciaal de waarde ervan. Zakelijke en private lease hebben veel overeenkomsten; je betaalt een bedrag per maand, je hebt recht op vervangend vervoer, is onderhoud inbegrepen, worden de banden vervangen en is pechhulp inbegrepen. Auto verzekeringen vergelijken is ook niet meer nodig als je leaset. Ook de autoverzekering is namelijk inbegrepen.

De grote verschillen tussen private en zakelijke lease

Verschillen tussen zakelijke en private lease? Die zijn er zeker. Zo betaal je bij zakelijke lease bijtelling. Normaliter wordt 25 procent van de cataloguswaarde van de auto bij je loon opgeteld, waarna je over deze gehele som belasting betaalt. Bij private lease is dat anders en betaal je gewoon een bedrag per maand. De auto wordt dan ook als auto gezien en dus niet als inkomen. Hoeveel je per maand betaalt ligt aan de auto die je gaat rijden. Ook het budget kan verschil maken. Het kan zijn dat je bij zakelijke lease door je werkgever beperkt wordt wat betreft het te besteden bedrag. Bij private lease bepaal je helemaal zelf wat je uit wilt geven.

Zakelijke lease: de auto komt niet op jouw naam

Bij private lease ben je niet gebonden aan een bepaald merk en heb je vrije keuze, dit kan bij zakelijke lease ook weer anders zijn. Ook een verschil is dat er bij zakelijke lease een rittenregistratie bijgehouden moet worden, in bepaalde gevallen. Bij zakelijke lease komt de auto ook niet op jouw naam, bij private lease is dat wel het geval. Overigens speelt bijtelling bij zakelijke lease alleen als je de auto ook privé gebruikt en er meer dan 500 kilometer per jaar mee rijdt. Woon- werkverkeer wordt in dat kader overigens niet als privé kilometers gerekend.

Vergeet de brandstofkosten niet

Wat het beste is, is dus per geval verschillend en ligt aan jouw eigen specifieke wensen en voorkeuren. Overigens dien je als je kiest voor private lease nog wel zelf de brandstof betalen. Bij een zakelijke leaseovereenkomst krijg je vaak een tankpas en heb je die kosten dus niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *