Wat kan je en wat moet je met LinkedIn

Als je via een app het nieuws volgt of zelfs nog TV kijkt zal je vaak genoeg nieuws tegenkomen over social media. Een nieuwe databreuk bij Facebook, Snapchat minder populair bij jongeren en Instagram komt nieuwe features zijn nieuwsberichten die je waarschijnlijk regelmatig tegenkomt. Maar hoe vaak zie je eigenlijk een bericht over LinkedIn? Ruim 4,6 miljoen mensen in Nederland gebruiken LinkedIn maar wat moet je er eigenlijk mee als bedrijf zijnde.

Een bedrijfspagina is een must

Een LinkedIn bedrijfspagina vertegenwoordigt je bedrijf op LinkedIn. Je kunt hier een samenvatting van je bedrijf plaatsen, bijvoorbeeld je expertise, grootte, website. Ook kun je updates plaatsen over producten, diensten en lezingen. Een LinkedIn gebruiker kan jouw bedrijfspagina volgen en zo op de hoogte blijven van de updates en nieuws over jouw bedrijf.

Dat mensen jouw bedrijf kunnen volgen is leuk, maar wat heb je er echt aan? Het is fijn dat je je volgers nu op de hoogte kan brengen van het laatste nieuws, maar met een bedrijfspagina kan je veel meer. Zo kan je relaties opbouwen met volgers en klanten, je professionele netwerk uitbouwen en leads genereren. Ook kan je, en dit is misschien nog veel belangrijk, toptalent makkelijk bereiken en aantrekken.

Adverteren op LinkedIn

Ook is het mogelijk om te adverteren op LinkedIn. Je kunt adverteren op verschillende sectoren, bedrijfsgroottes, kwaliteiten, vaardigheden en nog veel meer. Handig voor zowel B2B als nieuwe collega’s zoeken. Een handige functie hierbij is LinkedIn Lead Gen Forms. Dit helpt je om via gesponsorde content leads te generen aan de hand van formulieren. LinkedIn levert zo de meest kwalitatieve leads op voor klanten, ten opzichte van het doorsturen naar de eigen website.

Je kan ook het CRM systeem koppelen met LinkedIn, dit is handig om je salesteam op de hoogte te houden van leads die binnenkomen. Een vervolgstap kan zijn om een workflow-campagne aan te hangen met persoonlijke e-mails of aanbiedingen. Dit maakt het voor de sales een stuk makkelijker om te zien in welke fase de lead zich bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *