Wat kunnen arbeidsrecht specialisten voor jou betekenen?

Het arbeidsrecht is hét onderdeel van het recht dat de verhouding tussen een werkgever en een werknemer behandelt. Vaak staan de belangen van werkgever en werknemer lijnrecht tegenover elkaar. Dit kan gaan om zowel de arbeidsovereenkomst, het ontslagrecht als diverse vergoedingen. Daarom is het belangrijk om als werknemer en werkgever te weten wat je rechten zijn. En dat is precies waarom we jou gaan vertellen wat arbeidsrecht en arbeidsrecht specialisten precies voor jou kunnen betekenen:

Arbeidsrecht biedt bescherming

Een van de belangrijkste redenen waarom arbeidsrecht belangrijk is, is omdat het de werknemer in bescherming neemt. De werkgever heeft namelijk een dominante positie ten opzichte van de werknemer. Dit is waarom de rechten van de werknemer beschermd moeten worden. Deze bescherming resulteert in onder andere dat de werkgever het minimumloon moet betalen aan werknemers en dat er een gelegenheid is om vakantiedagen op te nemen.

 

Belangrijk voor het ontslagrecht

Daarnaast is het arbeidsrecht ook verbonden aan het ontslagrecht. Het ontslagrecht omvat alle regels en rechtspraak omtrent ondernemers, arbeidsovereenkomsten, werknemers, werkgevers en andere belanghebbende partijen. Het ontslagrecht beschermt zowel werknemers als werkgevers betreft de arbeidsovereenkomst. Hierdoor kan de werknemer niet op lege gronden ontslagen worden en kan de werkgever pas een werknemer ontslaan, mits hier een geldige reden voor is.

 

Arbeidsongeschiktheid

Ook de regels betreft arbeidsongeschiktheid maken een deel uit van het arbeidsrecht. Een werknemer die arbeidsongeschikt is, vanwege ziekte, heeft zo recht op doorbetaling van zijn loon. Deze loondoorbetalingsverplichting bij arbeidsongeschiktheid is wettelijk geregeld en geldt specifiek voor de arbeidsovereenkomst. Dit betekent voor de werknemer dat er in principe voor de duur van ten minste twee jaar loon wordt doorbetaald, afgezien van uitzonderingen.

 

Hulp nodig?

Arbeidsrecht in je eentje of met je werkgever uitvogelen is niet altijd even praktisch. Ondanks er over bepaalde kwesties expliciete wetten zijn, kunnen er altijd misvattingen zijn over de betekenis ervan. Dit is waarom het voordelig is om, indien nodig, een arbeidsrecht specialist in te schakelen.  

 

Bij CKH Advocaten kan je geholpen worden op het gebied van arbeidsvoorwaarden en de arbeidsrechtelijke gevolgen bij een fusie en overname. Maar ook bij geschillen met diverse instanties en andere juridische problemen kan CKH Advocaten zeker te hulp schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *