Wat te doen na je pensioen? | Vrijwilligerswerk

Wanneer je gepensioneerd bent, heb je zeeën van tijd. Sommigen kijken reikhalzend uit naar deze periode waarin ze van alles kunnen uitvoeren, waar ze gedurende hun ‘werkzame leven’ niet aan toe kwamen. Maar het kan ook zijn dat je de dagelijkse structuur van ‘naar je werk gaan’ mist.

Het gemis van de maatschappelijke en sociale waarde die het werken met zich meebracht komt bij vele gepensioneerden voor. Het uitvoeren van vrijwilligerswerk kan dan uitkomst bieden.

Vrijwilligerswerk kan je helpen om nieuwe mensen te leren kennen. Waar het voorheen normaal was dat je dagelijks (nieuwe) mensen ontmoette, is dat na je pensioen geen vanzelfsprekendheid meer. Een mooie kans om je sociale netwerk uit te breiden of te versterken!

De voordelen van vrijwilligerswerk na je pensioen

In je werkzame leven had je misschien weinig of geen tijd om vrijwilligerswerk uit te voeren. Maar het feit dat je met pensioen bent (of gaat) biedt kansen en mogelijkheden.
Het uitvoeren van vrijwilligerswerk na je pensioen heeft verschillende voordelen:

  • Vrijwilligerswerk zorgt voor uitbreiding van je sociale netwerk
  • Vrijwilligerswerk zorgt voor levensvreugde en gezondheidsvoordelen
  • Door vrijwilligerswerk leer je nieuwe vaardigheden

 

Vrijwilligerswerk na je pensioen | Voorbeelden

Vrijwilligerswerk is er in overvloed. Vele bedrijven, instanties, stichtingen, particuliere initiatieven en verenigingen zijn continu op zoek naar vrijwilligers. Van bestuursfuncties tot hand-en-spandiensten, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Belangrijk is om vooral iets te kiezen wat je zelf zinvol en interessant vindt om te doen.

  • Taalcoach
  • Gastheer/vrouw of gids in bibliotheek of een museum
  • Dierenbuddy
  • Bestuurdsfunctie bij een vereniging of stichting

Op www.vrijwilligerswerk.nl vind je meer informatie en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk na je pensioen.

 

Hulp nodig?

Met de Pensioen in zicht trainingen van Essenburgh gaan we – samen met jou – in op de verschillende aspecten van de pensioentijd, zoals gezondheid, afscheid nemen en de invulling van de pensioentijd. Dé perfecte voorbereiding op jouw welverdiende pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *