Wat zijn backlinks?

Wat zijn backlinks? Heb je net een website opgestart en wil je beter vindbaar worden op het internet? Dan heb je vast wel een keer over zoekmachine optimalisatie (SEO) gehoord. SEO bevat meer dan 200 factoren waarmee je de zoekmachine van Google kunt manipuleren. Door deze te manipuleren kun je een hogere positie krijgen in de zoekresultaten en kun je sneller gevonden worden. Een van de bekendste factoren en de best werkende is linkbuilding, hieronder vallen backlinks en zijn deze binnen de online marketing van essentieel belang. Wat zijn backlinks? Hoe plaats je backlinks? Kan ik linkbuilding uitbesteden? Al deze vragen worden in dit artikel behandeld en beantwoord. Lees alles grondig door, zodat je hier meer over kunt leren en gebruiken.

Wat zijn backlinks precies?

Wat zijn backlinks precies? Voordat je met linkbuilding en backlinks gaat beginnen moet je wel weten wat het precies is. Een backlink is een link die leidt naar je website of webshop, het is een van de populairste manieren van linkbuilding. Wanneer je dit goed dit gaat je website zeker weten hoger scoren in de zoekmachine van Google, dit komt doordat Google hier waarde inziet. Je kunt niet zomaar overal backlinks gebruiken en je moet vooral kijken naar goede backlinks van een hoge kwaliteit. 

 

De waarde die Google hiervoor geeft, noem je eigenlijk autoriteit en deze wil je zo hoog mogelijk maken van je website. Dit doe je door goede backlinks te plaatsen in relevante content, waardoor je meer autoriteit krijgt van Google. In een stuk content heb je altijd bepaalde zoekwoorden die worden gebruikt en er meerdere keren in staan. Het ligt eraan wat je website doet en hier worden de zoekwoorden door bepaald. Op een van deze zoekwoorden kun je een backlink plaatsen. Officieel noem je dit een ankertekst, maar wordt er over het algemeen vaker gebruik gemaakt van een zoekwoord.

Hoe plaats ik backlinks?

In principe kun je in ieder stuk content een backlink plaatsen, maar betekent dit niet dat het een hoge kwaliteit backlink is. Dit ligt aan de content, maar ook aan de website waarop de content staat. Hierbij moet je goed kijken naar de relevantie en vindt Google dit van het allergrootste belang. Verkoop je met je webshop tuinproducten? Dan moet je niet op een website over huisdieren een backlink plaatsen, omdat dit bijna geen waarde geeft. Bij het kopje ‘wat zijn backlinks’ kun je ook duidelijk zien dat je de backlink op een zoekwoord moet zetten. Vaak doe je dit eenmaal in een stuk content en is dit ook de enige manier. Waarom niet meerdere backlinks in een stuk content? Vaak zorgt dit ervoor dat Google het overdreven vindt en je hiervoor helemaal geen autoriteit geeft.

Uitbesteden

Doe je linkbuilding zelf of besteed je het uit? Dat is de vraag die veel ondernemers tegenwoordig stellen, maar het antwoord is simpel. Dit besteed je uit omdat het veel werk is en vaak heb je geen eigen linkprofiel waar je gebruik van kunt maken. Een online-marketingbureau heeft dit wel en kan je ook goed van dienst zijn hiermee. Wat zijn backlinks? Dat antwoord weet je al, dus kun je ook precies kijken met het online-marketingbureau wat de opties zijn.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *