Wat zijn de kenmerken van een succesvolle app?

Veel bedrijven besluiten in deze tijd om een app te laten ontwikkelen. Je vindt op internet dan ook gemakkelijk een app bouwer. Maar uiteraard moet je ook kijken of de app wel goed bij je onderneming past. Bovendien zijn er verschillende zaken die een app succesvol of juist onsuccesvol maken. Maar wat zijn dan de verschillende kenmerken van een succesvolle app?

Een succesvolle app is origineel

Vrijwel iedereen in de wereld heeft een smartphone in bezit en om die reden zijn er ook gigantische veel apps ontwikkeld. Dat heb je ongetwijfeld zelf ook wel gezien wanneer je een bezoek aan de appstore brengt. Je hoeft maar een paar woorden in te vullen en je krijgt tientallen apps te zien. Daarom is het in de eerste plaats belangrijk om voor een originele app te gaan. Kijk goed wat er al op de markt is en besluit op basis daarvan welke invalshoek je neemt.

Een aangename gebruikerservaring

De hedendaagse consument is bijzonder kritisch. De tijd van het trage internet is immers voorbij. Vroeger moest men wel geduld hebben bij het openen van een app of website, maar door het snelle internet is dat niet meer het geval. Daarom moet je een app gebruiker ook een aangename gebruikerservaring bieden. Een app kan namelijk nog zo geavanceerd zijn, maar wanneer die niet goed werkt is de kans vrij klein dat het een succes wordt. Een goede app ontwikkelaar houdt altijd rekening met de gebruikservaring.

Eenvoud siert de app

Een app moet functioneel zijn en tegelijkertijd eenvoudig. Bij het laten ontwikkelen van een app heb je veel mogelijkheden. Het punt is echter dat je niet al die opties nodig hebt. Probeer de app dan ook heel praktisch te maken. Hoe eenvoudiger de app, hoe groter de kans dat je er een bredere doelgroep mee bereikt. Een ander voordeel van een eenvoudige app is dat het goedkoper is om deze te ontwikkelen.

Ga voor een app met een mooie layout

Een app moet praktisch zijn, maar tegelijkertijd wil het oog ook wat. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de layout van de app. Ga voor aangename en kalme kleuren. Verschillende kleuren brengen verschillende emoties met zich mee. Kijk goed naar de aard van de app en ga na welke kleuren bij die app passen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *