Wat zijn de voordelen van het gebruik van cortenstaal?

Als je de voordelen van cortenstaal kent, kun je niet wachten om cortenstaal bij Metaalcenter te kopen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het gebruik van cortenstaal. Deze staalsoort wordt veel gebruikt voor de kunst- en bouwnijverheid. Je kunt cortenstaal gemakkelijk onderscheiden van andere staalsoorten. Dit staal heeft namelijk een roestachtige uitstraling. Dit uiterlijk wordt veroorzaakt door de chemische samenstelling. Waarom is cortenstaal dan zo populair in de bouwsector? Mensen gebruiken cortenstaal omdat ze weten dat het veel voordelen biedt. Hier zijn enkele voordelen van cortenstaal.

Corrosieweerstand

Cortenstaal van Metaalcenter is corrosiewerend. Dit metaal is gemaakt van nikkel, chroom en koper. De combinatie van deze materialen kan het corrosiebestendig maken. Andere soorten metaal kunnen roesten als ze worden blootgesteld aan lucht en vocht. De roest is poreus en kan het metaal beschadigen. Het cortenstaal kan het roestproces ondergaan. Het element van dit metaal kan echter een consistente roestlaag vormen. De roestlaag zal het cortenstaal kunnen beschermen tegen vocht. Deze eigenschap kan zorgen voor een lange levensduur. Ongetwijfeld geven veel bouwsectoren de voorkeur aan het gebruik van cortenstaal.

Esthetische uitstraling en sterk

Wanneer cortenstaal wordt blootgesteld aan vocht, krijgt de toplaag een oranjerode kleur. Het uiterlijk van dit staal is erg esthetisch. Deze unieke uitstraling maakt mensen geïnteresseerd in het gebruik van cortenstaal. Dit roestwerende staal wordt ongetwijfeld vaak gebruikt voor beeldhouwwerken en andere kunstwerken. Dit staal is ook sterk en duurzaam. Sterkte is een van de factoren waar ingenieurs naar op zoek zijn bij het bepalen van het materiaal voor de constructie. Omdat het cortenstaal sterk is, wordt het vaak gebruikt voor gebouwen en bruggen. Ook dit staal behoeft geen speciaal onderhoud. Door deze eigenschappen is cortenstaal het perfecte materiaal voor constructies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *