Wat zijn de voordelen van zakelijke leningen?

Bent u van plan een lening af te sluiten voor zakelijke doeleinden en kunt u niet kiezen tussen een zakelijke en persoonlijke financiering? Als u een aanzienlijk bedrag nodig heeft en uw bedrijf is gevestigd en winstgevend genoeg om in aanmerking te komen voor een bankfinanciering en een lange termijn lening, dan zijn zakelijke leningen verstandiger dan persoonlijke financieringen.

Hoewel een persoonlijke lening voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, waaronder het financieren van zakelijke projecten, zijn zakelijke leningen speciaal bedoeld voor zakelijke doeleinden. Als zodanig bieden ze veel voordelen die persoonlijke financiering niet biedt, zoals belastingaftrek en lage rentetarieven.

Soorten zakelijke leningen in Nederland

Zakelijke leningen zijn er in verschillende soorten. Hun voordelen zijn doorgaans gekoppeld aan het doel dat ze dienen.

  • Zakelijke termijnlening – Meestal aangeboden door banken en grote financieringsinstellingen, het stelt leners in staat om vooraf een grote som aan contanten te krijgen, soms in de vorm van miljoenen euro’s, die vervolgens worden terugbetaald met rente over een vooraf bepaalde periode.
  • SBA-lening – Het is een type bedrijfsfinanciering dat wordt gegarandeerd door de ‘Small Business Administration’ en wordt verstrekt via een door SBA goedgekeurde kredietverstrekker.
  • Financiering van apparatuur – De lening specifiek voor het kopen van bedrijfsapparatuur, die als onderpand wordt gebruikt voor de lening.
  • Voorschot van handelaar – U ontvangt vooraf een vast bedrag aan contanten, maar in plaats van één vaste maandelijkse betaling te doen, krijgt het financieringsbedrijf een percentage van uw dagelijkse verkopen, plus een procentuele vergoeding.
  • Factoring – Het factoringbedrijf schenkt u geld om het werkkapitaal en de cashflow van uw bedrijf te verbeteren in ruil voor onbetaalde klantfacturen. Het factoringbedrijf zou verantwoordelijk zijn voor het innen van de klant wanneer de factuur verschuldigd is.
  • Factuur financiering – U gebruikt ook uw onbetaalde klantfacturen om geld te krijgen. In plaats van uw onbetaalde facturen te verkopen aan een factormaatschappij, gebruikt u ze echter als onderpand om een ​​contant voorschot te krijgen.

Niet alle bedrijven komen in aanmerking voor zakelijke leningen

Hoewel een zakelijke lening veel voordelen biedt die persoonlijke leningen en investeerders niet kunnen bieden, is goedkeuring krijgen voor dit soort financieringen niet gemakkelijk. Kredietverstrekkers hebben doorgaans een bedrijfsplan nodig voordat ze een beslissing nemen. Dit is om ervoor te zorgen dat uw bedrijf op de lange termijn stabiel en winstgevend is om de lening terug te betalen. 

Afgezien van uw bedrijfsplan, omvatten andere vereisten een goede cashflow, een stabiel inkomen, een lange tijd in de branche en een goede kredietwaardigheid. Meestal moet u minimaal 3 jaar in bedrijf zijn. Met andere woorden, het zoeken van bedrijfsfinanciering als start-up is moeilijk.

Mogelijk is een persoonlijke garantie vereist

Zelfs als u geen onderpand hoeft te verpanden, kan de kredietverstrekker in ruil voor de lening toch een persoonlijke garantie vragen. Een persoonlijke garantie stelt de geldschieter in staat beslag te leggen op uw persoonlijke bezittingen (niet op uw bedrijfseigendommen) als u uw schuld niet kunt terugbetalen.

Dit is geen probleem voor u als uw bedrijf voldoende winst maakt na het afsluiten van de lening. Het probleem begint pas als uw project mislukt en u niet meer op tijd kunt aflossen.

Het kan zijn dat u niet wordt goedgekeurd voor het bedrag dat u vraagt

Als u om een ​​aanzienlijk bedrag vraagt, kan een geldverstrekker slechts ongeveer 80% van uw verzoek inwilligen. Dit komt meestal doordat zij, na beoordeling, van mening zijn dat uw bedrijf niet al het geld nodig heeft dat u hoopt te lenen. Als u al volledige plannen hebt gemaakt, kan dit een probleem zijn, omdat u manieren moet vinden om uw project op een betaalbare manier dient uit te voeren.

Hoewel een bedrijfslening uw bedrijf kan helpen groeien en uitbreiden, is het belangrijk om zorgvuldig uw zakelijke behoeften, strategieën en doelstellingen op de lange termijn te overwegen voordat u er één afsluit. Zorg ervoor dat u het geld dat u leent, kunt terugbetalen. Als u de aflossingen niet binnen de afgesproken termijn doet, staan ​​uw zakelijke en persoonlijke bezittingen en uw kredietwaardigheid op het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *