Welke soorten assessmentbureaus zijn er?

Als je het hebt over een assessment bureau, is het nog niet gelijk duidelijk waar je het dan over hebt. Er zijn namelijk twee soorten assessmentbureaus. Zo is er een assessmentbureau voor kandidaten, maar er is ook één voor werkgevers. Zo’n bureau helpt kandidaten voor te bereiden op het assessment, terwijl een assessmentbureau voor werkgevers zich juist richt op de werkgevers: hoe vind ik een juiste kandidaat voor een bepaalde functie?

 

Assessmentbureaus voor kandidaten

Steeds vaker willen mensen zich goed kunnen voorbereiden op een assessment. Logisch, want het is fijn als je weet wat je te wachten staat. Als je dit zou willen, kun je dat het beste doen bij een loopbaanadviseur of een psycholoog. Door deskundige hulp krijg je alle tips en tricks zodat jij je helemaal goed kunt voorbereiden tijdens een echt assessment.

Assessmentbureaus voor werkgevers

Je hebt ook bureaus voor werkgevers, waaronder LTP en GITP. Het is belangrijk om goed personeel te vinden om jouw bedrijf draaiende te houden. Je wilt werknemers die goed bij de functie binnen het bedrijf passen. Wat belangrijk is bij het kiezen van een bureau is dat je na moet gaan in welke branche het assessmentbureau actief is. Ook moet je weten voor welk functietype zij kandidaten selecteert, want een assessmentbureau heeft vaak één specifiek punt waar zij zich op focust. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken wat een assessment bureau Breda aanbiedt en dat vergelijken met een ander assessment bureau, Op die manier kun je nagaan welk bureau het beste bij jou past.

 

Het juiste assessmentbureau kiezen

Een assessmentbureau kost geld, dus je gaat niet blindelings voor een assessmentbureau kiezen. Je wilt logischerwijs ook kwaliteit. Kies dus zorgvuldig uit bij welk bureau jij een assessment laat afnemen. Let bijvoorbeeld eens op een intake gesprek: om welke functie gaat het eigenlijk en welke competenties zijn van belang voor deze functie? Maar ook de rapportage is belangrijk. Hoe ziet de rapportage er uit? Een goed rapportage bevat een duidelijke vermelding van wat voor jou als werkgever van belang is. En als laatste moet je goed kijken naar de inhoud van het assessment. Welke tests worden er afgenomen? Zo kun jij goed kijken wel assessmentbureau bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *