Welke subsidies zijn er voor zakelijke zonnepanelen?

Het kan slim zijn om zakelijk te investeren in zonnepanelen. Er zijn namelijk veel zonnepanelen subsidies waar je aanspraak op kan maken. Dit komt doordat de overheid meer druk voelt om de klimaatdoelstellingen te halen. Er zijn voor verschillende bedrijven ook verschillende regelingen. Kijk daar dus eerst goed naar.

SDE++

SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Het is een subsidie die het verschil in kostprijs tussen zonnestroom een grijze stroom aanpakt. Je krijgt een vergoeding voor de energie die je zakelijk opwekt. Alleen moet je dan wel een aansluiting van meer dan 3X80 Ampère hebben en een zonnestroominstallatie groter dan 15.000 Wattpiek.

KIA

De Kleinschaligheidsaftrek, ook wel KIA, ken je ook als de investeringsaftrek. Deze regeling kan je helpen om tot wel 28% van je investering af te trekken van de fiscale winst. Dit hangt wel af van de andere investeringen die je in hetzelfde jaar doet. Je hoeft hier verder niets voor te doen, alleen je factuur in de boekhouding stoppen.

EIA

De ES staat voor Energie-investeringsaftrek. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet mag te meer dan de helft van je investeringskosten in zakelijke zonnepanelen van de winst aftrekken. Dit geldt alleen bij 25kW aan piekvermogen of meer en een aansluiting kleiner dan 3×80 ampère. De regeling moet je aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die moet het eerst goedkeuren.

MIA

De Milieu-investeringsaftrek bedraagt maximaal 36% van de investeringskosten die je mag aftrekken. De zakelijke zonnepanelen moeten dan wel op de milieulijst staan, wat tot nu toe altijd het geval was. Je kan de MIA gebruiken als je minimaal €2.500,- per jaar investeert en dit binnen 3 maanden na aanschaf bij de Rijksdienst meldt. Lees op deze blog meer over dit onderwerp.

Vamil

De willekeurige afschrijving milieu-investeringen wordt Vamil genoemd. Dit is een fiscale regeling waarmee je tot 75% van de investering in zakelijke zonnepanelen kan afschrijven. Ook hiervoor geldt at ze wel op de milieulijst moeten staan. Ook moet de investering minimaal €2.500,- groot zijn. Je moet dit dan binnen 3 maanden na het geven van de opdracht bij de Rijksdienst melden. Zo kan je de regeling dan maximaal benutten voor het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *