Welke verzekeringen moet ik afsluiten voor mijn bedrijf?

Ondernemen is mooi maar er zitten ook risico’s aan. Gelukkig kun je als ondernemer je verzekeren tegen deze risico’s dankzij bedrijfsverzekeringen. Echter zijn er zoveel verschillende soorten bedrijfsverzekeringen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven je een overzicht van de verschillende verzekeringen die er zijn voor bedrijven. Zo kun jij zelf gemakkelijk uitzoeken welke jij als ondernemer nodig hebt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgekort BAV, beschermt ondernemers tegen vermogensschade bij beroepsfouten. Je hebt bijvoorbeeld als ICT-er een fout gemaakt in de programmering waardoor je software een tijd lang niet werkt. Hierdoor kan je bedrijf financiële schade oplopen. De BAV vergoed dan (een deel) van deze schade.

Voor elke beroepsgroep is er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In elk beroep zijn de risico’s namelijk verschillend.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De AVB, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, beschermt jouw bedrijf tegen schade die jouw onderneming aanricht bij een opdrachtgever of een klant. Dit kan materiële schade zijn, letselschade en de gevolgen op financieel vlak.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Er is een speciale bedrijfsverzekering voor bestuurders, toezichthouders en commissarissen. Dit is de bestuurdersaansprakelijkheid, B&O. Deze groep mensen wordt steeds vaker persoonlijk aansprakelijk gesteld voor verkeerde beslissingen in opdracht van bedrijven. Dit kan een flinke aanslag op het privévermogen als gevolg hebben. De B&O verzekert je tegen deze bestuursfouten en dekt de schade.

Bedrijfspand en bedrijfsinventaris verzekering

Een brand, een inbraak of weersomstandigheden kunnen schade veroorzaken aan je bedrijfspand. Met een opstalverzekering kun je je hiervoor verzekeren. Ook voor schade aan spullen in je bedrijfspand bestaat een verzekering, namelijk de inventarisverzekering.

Vervoer en transport

Een bestelauto, een auto van de zaak, een vrachtwagen en werkmachines als een heftruck kun je laten verzekeren door middel van een verzekering voor vervoer. Als jij, of jouw onderneming, goederen transporteert, is het raadzaam ook een goederenverzekering af te sluiten. Heb je een bedrijfswagen en moet je deze verzekeren? Door een bedrijfswagen te leasen worden alle kosten al gedekt en hoef je zelf geen extra verzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandverzekering

Weten dat je gelijk hebt is belangrijk. Maar in arbeidsconflicten je gelijk ook krijgen gebeurt helaas niet altijd. Wanneer jij een conflict krijgt met bijvoorbeeld een leverancier, een werknemer of een opdrachtgever kunnen advocaatkosten hoog oplopen. Door een rechtsbijstandverzekering te nemen voor je bedrijf, ben je verzekerd van juridisch advies.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als jij als ondernemer ziek wordt, word je niet doorbetaald. Maar de kosten van je bedrijf en privéleven lopen natuurlijk wel gewoon door. Een AOV, arbeidsongeschiktheidsverzekering, dekt de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid. Op deze manier ontvang je toch nog loon als je niet meer kunt werken of voor langere tijd ziek bent. Deze verzekering is ontzettend belangrijk voor ondernemers.

Cyberverzekering

Met de toename van cybercrime is het afsluiten van een cyberverzekering steeds gangbaarder voor ondernemers. Deze verzekering stelt je in gevallen van cybercrime schadeloos. Voorbeelden hiervan zijn, ransomware, systeeminbraken, virussen, hack en DDos-aanvallen. Ook als gegevens van je bedrijf door een menselijke fout op straat komen te liggen kan de cyberverzekering je helpen met het herstellen van de schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *