Welke zorgen kan een boekhouder uit handen nemen?

Veel zzp’ers vragen zich af of zij een boekhouder nodig hebben en wat die boekhouders precies doen. Zoals iedereen weet kost het uitbesteden van uw boekhouding kost veel geld. Maar wanneer u steeds meer producten of diensten levert zal u waarschijnlijk tot de conclusie komen dat boekhouden er lastig is en dat er veel tijd in gaat zitten die u weer in uw bedrijf kan steken, mocht u de boekhouding uitbesteden. De grootste groep ondernemers van Nederland, de zzp’ers vallen tussen wal en schip. Uitbesteden is duur in vergelijking met de hoeveelheid facturen en transacties. Toch kan elke ondernemer die niet uit de juridische wereld komt wel fiscaal en boekhoudkundig advies gebruiken. 

Wat doet een boekhouder?

Taken die een boekhouder voor uw bedrijf uitvoert:

  • Voorzien van financieel advies
  • Het indienen van financiële rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen
  • Het bijhouden van de salarisadministratie en debiteuren- en crediteurenbeheer
  • Aangifte inkomstenbelasting

Voorzien van financieel advies

Veel zzp’ers die voor de eerste keer een eigen onderneming starten of in een geheel nieuwe branche te werk gaan, kunnen vaak wel financieel advies gebruiken. Accountantskantoren hebben de kennis die een beginnend ondernemer nog niet heeft en daarom kan financieel advies van een jurist voor een ondernemer ook van groot belang zijn om de juiste stappen te ondernemen. 

Het indienen van financiële rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen

De rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen zijn erg belangrijk voor een organisatie. Als ondernemer wil je weten waar je staat, hoeveel winst of verlies het bedrijf maakt. Maar het is vooral veel werk en moeilijk werk om alle kosten en inkomsten juist op te stellen. 

Het bijhouden van salarisadministratie en debiteuren- en crediteuren

Ondernemers die de salarisadministratie en debiteuren -en crediteuren uitbesteden besparen veel tijd en moeite. Een boekhouderskantoor zorgt ervoor dat alle crediteuren op tijd betaald worden en de debiteuren op tijd ontvangen worden zodat die zorgen worden ontnomen van werkgevers. 

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is ingewikkeld. Dat komt doordat in de aangifte van inkomstenbelasting een beknopte balans en resultatenrekening ingevuld moet worden. Het grootste probleem is vaak dat het saldo van de fiscale winstberekening niet gelijk is aan het saldo van de winst- en verlies rekening. Ook met losse onderdelen van uw bedrijfsadminstratie zoals IB-aangifte kan Doomen & Quist u helpen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *