Zakelijke diensten waar je nog nooit van hebt gehoord

Ondernemers zijn bekend met de meeste zakelijke diensten. Denk aan marketing of financiële dienstverlening. Toch zijn er een aantal diensten waar je als ondernemer waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Helemaal als je net een startende ondernemer bent. De zakenwereld is enorm groot en het is niet gek dat je bijna dagelijks weer nieuwe termen tegenkomt en nieuwe dingen leert. We delen hieronder een aantal zakelijke diensten die vrij onbekend zijn bij de meeste ondernemers.

Adviesbureau

Een adviesbureau helpt ondernemers met onder andere projectmanagement en waarheidsvinding. Bij waarheidsvinding worden onderzoeken uitgevoerd die vaak gaan om een melding van machtsmisbruik of een melding van (vermeende) belangenverstrengeling. Vaak heeft er een voorval plaatsgevonden dat leidt tot de behoefte aan waarheidsvinding. Het adviesbureau helpt je bij het uitvoeren van dit onderzoek.

Detachering

Bij detachering leen je werknemers uit aan een derde partij. Dit gebeurt vaak op basis van langdurige overeenkomsten. Jij huurt via het detacheringsbureau mensen in voor een bepaalde periode. Samen met het detacheringsbureau maak je afspraken en zoek je naar de juiste kandidaten voor jouw bedrijf en de functie die tijdelijk gevuld dient te worden. Het verschil van een detacheringsbureau van een uitzendbureau is dat een uitzendbureau zowel mensen in dienst heeft als mensen die tijdelijk worden uitgezonden.

Merk registreren

Wanneer je een startende ondernemer bent komen er veel nieuwe dingen bij kijken. Voordat je echt van start gaat, is het belangrijk dat je je hierover goed inleest. Vraag in je omgeving rond naar verschillende ervaringen en bespreek belangrijke zaken met ervaren ondernemers. Zo kom je niet voor verrassingen staan en ben je goed voorbereid. Zaken als merkregistratie, een plan opstellen en je inschrijven bij de KvK zijn erg belangrijk. Vergeet dan ook niet dat wanneer je dit niet goed regelt, je later veel problemen kunt krijgen en hiermee grote risico’s neemt.

Meer

Verder zijn er veel segmenten die onder zakelijke dienstverlening vallen. Denk aan engineering, accountancy, advertising, management consulting en meer. Met zakelijke dienstverlening worden bepaalde taken uit handen genomen en door een derde partij gedaan. Dit gebeurt vaak wanneer er te weinig gespecialiseerd personeel is en wanneer er te weinig tijd is om de taken te vullen. Ook wanneer er een probleem is binnen het bedrijf wat niet intern opgelost kan worden, wordt er contact opgenomen met een adviesbureau die hierbij kan helpen. Vaak is dit een langdurige samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *