Zakelijke tip: laat hardware opkopen!

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je computers en bijhorende hardware wilt vernieuwen, moet je nadenken over de vraag wat je met je oude hardware gaat doen. Zo kun je de hardware die je niet meer nodig hebt, laten vernietigen. Dit is slim, als je de garantie wilt hebben dat je hardware niet in handen kan komen van een derde partij, die dan eventueel je data en bedrijfsinformatie kan stelen. Een optie is ook om de hardware zelf te vernietigen. Maar de laatste jaren kiezen steeds meer ondernemers voor het doorverkopen van hardware. Je hardware laten opkopen door een hardware opkoper heeft namelijk flink wat voordelen! Welke zijn dit? En hoe gaat het opkopen in zijn werk?

Oude hardware levert je financieel een mooi bedrag op 


Het belangrijkste voordeel van je oude hardware door een IT-bedrijf laten opkopen, is dat je hiervoor geld krijgt. Gebruikte hardware is vaak meer waard dan veel ondernemers denken. Er zijn in Nederland diverse IT-bedrijven actief die gebruikte hardware van ondernemingen en zzp’ers opkopen, om het materiaal te recyclen of hier bruikbare onderdelen uit te halen. Hoeveel je voor jouw hardwareproducten terugkrijgt, is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren.

Bespaar jezelf een hoop moeite


Fijn aan het laten opkopen van oude hardware is ook dat je jezelf hiermee veel tijd en moeite bespaart. Je hoeft jouw oude hardwaremateriaal niet zelf af te voeren of op te ruimen. De hardware wordt door de opkopende partij opgehaald en daar hoef je zelf verder dus niets aan te doen. Het IT-bedrijf dat jouw hardware opkoopt, zorgt ervoor dat alle gegevens en data op de schijven en computerchips gewist worden. Als bewijs hiervan krijg je als opdrachtgever een dataverwijderingscertificaat, waarin per device bevestigd staat dat alle gegevens van het apparaat of de schijf zijn afgehaald. De verwerking van de andere materialen wordt ook van A tot Z door het opkopende IT-bedrijf geregeld. 

Goed voor het milieu & klimaat 


In Nederland streven bedrijven, particulieren en overheden naar een circulaire economie, waarin grondstoffen, producten en materialen hergebruikt worden. Door jouw computermateriaal te laten recyclen, doe je als ondernemer wat goeds voor het milieu en klimaat. 

Hoe gaat het opkopen van hardware in zijn werk


Het verkopen van je hardware begint met de aanmelding, dit kan vaak online, bij het IT-bedrijf dat in jouw hardwarematerialen geïnteresseerd is. Hierna wordt er contact met je opgenomen. Vervolgens wordt de waarde van de hardware die je in de aanbieding hebt bepaald. Hierbij krijg je als klant een offerte ofwel prijsvoorstel. Wanneer je met het voorgestelde bedrag akkoord gaat, komt het verwerkingsbedrijf op een vastgestelde tijd bij je langs om de hardware op te halen. Direct na het afhalen van de pullen, zorgt het bedrijf ervoor dat alle gegevens en data op de schijven volgens de AVG-richtlijnen en wetgeving worden verwijderd. Daarna wordt er een compleet rapport opgesteld met daarin de gegevens over de opgehaalde apparatuur, de waarde hiervan en certificaten die waarborgen dat alle data van de hardware is gewist. Ten slotte vind de uitbetaling plaats.

Interesse in meer informatie over dit onderwerp? Kijk op https://neg-itsolutions.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *