Zit er nog potentie in Bitcoin?

De Bitcoin hype kende zijn hoogtepunt begin 2018, toen de koers de $20.000 aantikte kon het nergens meer over gaan en leek ‘the sky the limit.’ Sindsdien heeft de Bitcoin flinke klappen gehad en was het zelfs teruggezakt naar $3.000. Ondertussen is de koers weer gestegen naar $15.000 en lijkt de weg omhoog weer ingeslagen te zijn.

Fundamentele groei

Het valt op dat de Bitcoin alles behalve stabiel is en lijkt erg gevoelig te zijn voor een hype vanuit de media. Door de hoge pieken en dalen is het lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren en maakt de Bitcoin ongeschikt voor korte termijn investeringen. Voor lange termijn is de Bitcoin interessanter, doordat cryptocurrencies niet centraal geregeld word. Hierdoor is Bitcoin in princiep veiliger en zijn jongere generaties eerder geneigd om Bitcoin te kiezen als opslag van waarde.

Een ander positief teken zijn de steeds grotere toename van institutionele beleggers. Normaal investeren zij in activa zoals aandelen maar komen nu met enorme bedragen naar de cryptomarkt. Ze hebben dan ook speciale eisen als het aankomt op de veiligheid en zekerheid van hun investering.

Speculatie zal blijven

Bitcoin zal, zeker in de nabije toekomst, gevoelig blijven voor speculatie. Dit komt mede doordat het niet centraal wordt beheerd zoals centrale banken dat wel doen bij hun valuta. Dit zorgt er echter voor dat Bitcoin ontzettend veel potentie heeft. Kortom, Bitcoin is niet handig als je snel geld wilt verdienen, maar voor lange termijn heeft het er alle schijn van dat er veel valt te verdienen. Zeker als je meerekent dat de technologie alleen maar beter gaat worden en de institutionele beleggers ook de potentie van Bitcoin inzien.

Schrik dan ook niet als de Bitcoin weer een keer flink daalt, zie het juist als een kans om er in te investeren. Als je gelooft in de potentie die Bitcoin heeft zal je zien dat er veel meer te winnen valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *