Zo blaas je die brievenbusdoos nieuw leven in

Heb je inmiddels een hele stapel brievenbusdozen op de zolder opgespaard omdat je het zo zonde vindt om deze dozen die er nog prima uitzien weg te gooien? Ben jij ook zo iemand die in vrijwel alles een mogelijkheid ziet voor hergebruik? Van wc-rolletjes die in de toekomst wellicht mooi kunnen dienen als knutselmateriaal voor de kinderen tot glazen groentepotten om de kwasten in te zetten bij een volgend schilderproject? Dan ben je vast niet de enige. Het is natuurlijk ook ontzettend zonde om brievenbusdozen en andere verzenddozen die vrijwel ongehavend zijn direct bij het afval te gooien. Ze komen altijd wel een keer van pas en zijn echt niet alleen geschikt om producten mee te verzenden. Benieuwd hoe jij die brievenbusdoos nieuw leven in kunt blazen? Lees dan even verder, want in deze blog gaan we het hier over hebben.

Prima knutselmateriaal voor kinderen

Aangezien brievenbusdozen gemaakt worden van een stevig karton, zijn ze uitermate geschikt als knutselmateriaal voor kinderen. Karton kan vrij eenvoudig in allerlei vormen worden geknipt. Maak er bijvoorbeeld eens een mooie kijkdoos van. Gebruik hiervoor een wat grotere verzenddoos om de kijkdoos zelf van te maken. De opgespaarde brievenbusdozen kun je vervolgens gebruiken voor het maken van allerlei leuke versieringen voor in de kijkdoos. Door de binnenkant van de kijkdoos blauw te verven en visjes van karton met een touwtje aan de bovenkant van de kijkdoos te plakken, kun je binnen een handomdraai een leuk aquarium creëren. Of gebruik het karton om onderdelen van een poppenhuis mee te maken. Zoals je kunt zien kun je werkelijk waar alle kanten op met karton en dat maakt het zo’n geschikt knutselmateriaal voor kinderen. Kinderen blij, jij blij.

Leuke kleine verrassingspakketjes

Brievenbusdozen kunnen ook heel goed worden gebruikt voor het maken van leuke kleine verrassingspakketjes. Denk bijvoorbeeld aan een jarige job waar je helaas niet bij de verjaardag aanwezig kunt zijn of als steuntje in de rug voor iemand die midden in een tentamenweek zit. Verrassingspakketjes die door de brievenbus passen kun je echter voor nog veel meer gelegenheden inzetten. Ken je iemand die ziek is en die wel een opkikkertje kan gebruiken? Verdient jouw moeder het om eens extra in het zonnetje gezet te worden? Of wil je iemand bedanken voor zijn of haar hulp, bijvoorbeeld bij een verhuizing? Een verrassingspakketje in de brievenbus kan eigenlijk altijd, wat de reden ook is.

Afhankelijk van de reden van het verrassingspakketje kun je de brievenbusdoos vol pakken met verschillende producten, van chocoladerepen, bonbons en snoepgoed tot kleine verzorgingsproducten in combinatie met een cadeaubon voor een dagje wellness bijvoorbeeld. Wikkel de brievenbusdoos om het af te maken nog even in vrolijk inpakpapier of laat eens een brievenbusdoos bedrukken en de verrassing kan eigenlijk niet verkeerd uitpakken. Wie ga jij verrassen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *