Zo richt je een magazijn in

Zo richt je een magazijn in

Als je onderneming groeit kom je misschien op het punt dat je een groot magazijn nodig hebt. Een efficiënte inrichting hiervan is dan erg belangrijk. Je wil zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van alle ruimte die je beschikbaar hebt, maar het liefst op een voordelige manier. Wij hebben gezocht naar de beste tips hiervoor en delen deze graag met je.

De juiste stellingen

Een magazijn is natuurlijk bedoeld om zo veel mogelijk opslag te creëren en veel producten te kunnen opslaan. Dit kun je doen door de hoogte te gebruiken en verschillende soorten stellingen te plaatsen. Veel producten worden geleverd op pallets. Meestal is het handig om deze als volledige pallets op te slaan. Dit kan in een palletstelling. Soms is het echter handiger om producten van het pallet af te stapelen en in een magazijnstelling neer te leggen. Kijk dit goed naar de manier waarop de producten worden aangeleverd en hoe het voor de orderpickers het meest ergonomisch is om deze producten weer uit de stellingen te halen.

Plaats belijning

Als je met pallets werkt heb je heftrucks nodig om deze te verplaatsen. Waar heftrucks rijden is belijning nodig om ongelukken te voorkomen. Maak op de grond duidelijk welke ruimte bedoeld is voor rijdende heftrucks en welke paden voor voetgangers zijn.

Denk ook aan de kleine inrichting

Grote stellingen en heftruckpaden zijn erg belangrijk om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Maar ook op kleine schaal moet je op van alles letten. Denk aan de inpak tafel. Als er veel geprint moet worden, bijvoorbeeld de labels voor de pakketten, is het erg onwenselijk als de printer te ver weg staat waardoor werknemers of steeds moeten lopen of steeds net iets te ver moeten reiken om erbij te kunnen. Let hier dus ook op hoe er ergonomisch gewerkt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *