De waarde van portofoons in een werkomgeving

Waar men bij een portofoon of walktie talkie snel denken aan kinderspeelgoed, zijn ook veel volwassenen die bij hun dagelijkse werkzaamheden gebruik maken van een portofoon. In verschillende branches is een portofoon niet alleen functioneel, maar ook nog eens enorm waardevol. Benieuwd wat een portofoon kan bijdragen in jouw werkomgeving? Lees dan snel verder. 

Portofoons in verschillende branches 

In verschillende branches wordt gebruik gemaakt van portofoons, sterker nog ze kunnen niet meer zonder.  

Portofoons in de Retail 

Zo zie je in de Retail branche bijvoorbeeld dat veel supermarkten en grote kledingzaken gebruik maken van een portofoon. Wanneer een collega bij de kassa productinformatie nodig heeft van een collega op de werkvloer, kunnen collega’s op een eenvoudige en snelle manier met elkaar communiceren in plaats van dat ze door de hele winkel heen moeten schreeuwen. Ook in geval van nood kunnen ze eenvoudig hulp inschakelen.  

Portofoons in de industrie 

Een andere branche waar veel gebruik gemaakt wordt van portofoons is de industrie. In een industriële omgeving werken mensen nauw samen met grote machines. Veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. Zo dienen werknemers ten alle tijden te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Hieronder vallen onder andere een helm, veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril. Ook een portofoon zorgt voor extra veiligheid. In een omgeving waar veel lawaai is, is het lastig communiceren. Een portofoon is hierbij noodzakelijk voor een veilige werkomgeving. 

Verschillende portofoons 

Wanneer je een portofoon kopen wilt en de zoektocht start, zul je veel verschillende soorten portofoons in verschillende prijsklassen tegenkomen. De kosten van een portofoon is afhankelijk van je wensen en eisen. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je op grote afstand kunt communiceren en een beveiligde frequentie hebt, waar niemand ander op terecht kan? Dan heb je een portofoon met licentie nodig. Deze zijn over het algemeen wat duurder in de aanschaf. Vaak betaal je hier enkele honderden tot meer dan duizend euro voor. Daarbij komt dat je hiervoor ook een abonnement dient af te sluiten. Hoeft de portofoon aan minder eisen te voldoen, kan je dit behoorlijk schelen in de aanschaf. Zo heb je al Kenwood en Motorola portofoons van rond de honderd euro.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *