Dit is waarom jij een merknaam registratie check moet laten uitvoeren!

Als beginnend ondernemer is een van de eerste stappen het verzinnen van een merknaam. Je wilt natuurlijk een merknaam die past bij jou en bij het bedrijf dat je gaat opzetten. En als je na veel wikken en wegen eindelijk dé naam hebt gevonden, ben je nog niet klaar. Je kan namelijk zomaar een naam hebben gekozen die al in gebruik is.

 

Om die situatie te voorkomen is het aan te raden om een merknaam registratie check te laten verrichten. Wil jij weten wat zo’n check nog meer voor voordelen oplevert? Schroom dan niet om verder te lezen.

 

Het biedt zekerheid

Wat een merknaam registratie check inhoudt, is het controleren of de merknaam die je wilt gebruiken, al bezet is of niet. Als je dit hebt ondervonden, dan heb je direct meer zekerheid. Je hoeft namelijk niet meer na te denken over eventuele gevolgen van soortgelijke merknaam hebben, als een ander bedrijf. Zo kan je met trots handelen vanuit jouw eigen verzonnen merknaam.

 

Het voorkomt juridische gevolgen

Natuurlijk is er altijd een kans dat bepaalde acties juridische gevolgen met zich meebrengen. Dit heeft vaak te maken met onwetendheid. Zo geldt dit ook voor merknaam registratie. En dit is niet nodig, want de juridische gevolgen betreft merknamen kunnen makkelijk worden voorkomen.

 

Niet iedereen weet dat je inbreuk maakt op het merkenrecht, zodra je een merknaam van een ander bedrijf repliceert. Dus het is handig om op de hoogte te zijn van de originaliteit van jouw merknaam.

 

Het geeft je handelsmerkrecht

Andersom wil je natuurlijk ook niet dat iemand anders jouw merknaam gedeeltelijk of geheel kopieert. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet je dus je bedrijfsnaam laten checken en registreren. Want mocht iemand dus wél de naam repliceren, dan sta jij in het handelsmerkrecht.

 

Zodra jij eerder geregistreerd bent dan de ander, kan je je hier op beroepen. Al wil je natuurlijk liever niet dat dit gebeurt, heb je wel een sterkere zaak als je geregistreerd en wel bent. Geen reden om het niet te doen dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *