drone

Drone inzetten voor zakelijk gebruik: let op deze punten

Heb jij jouw dronebewijs al gehaald? Zo niet, dan moet je eerst het bewijs halen voordat jij mag vliegen met een drone boven de 25 gram. Vooral in de zakelijke wereld is het gebruiken van een drone steeds meer van belang. Het is echter vooral in de zakenwereld belangrijk dat je over de juiste papieren en de juiste kwaliteit drone beschikt zodat je jouw werk zo professioneel mogelijk kan aanpakken.

Het gebruiken van een drone in de zakelijke sector

Veel mensen zijn hier nog niet van op de hoogte, maar wanneer jij voor zakelijk gebruik een drone wilt gebruiken, dan heb je een vergunning nodig. Zakelijke activiteiten is een groot begrip. Hier worden onder andere het filmen van videofragmenten onder verstaan, maar ook het maken van marketingbeelden voor bijvoorbeeld een huis of project. Het maakt niet uit wat voor beeldmateriaal je met de drone maakt, zodra je hem voor jouw bedrijf of campagnevideo wilt gebruiken, valt het onder de zakelijke sector. Zorg in dat geval dat je dus niet alleen in handen bent van een drone bewijs, maar ook een vergunning.

Hoe zit het precies in elkaar?

Maar hoe werkt het precies? Wat als je een externe videograaf inhuurt om de dronebeelden te maken of wat als je dit zelf wilt doen? Wanneer jij zelf de drone gaat besturen, dan is het van groot belang dat je niet alleen een vergunning hebt, maar ook een drone bewijs. Dit bewijs toont aan dat je de kennis en vaardigheden hebt om veilig gebruik te maken van een drone in de openbare ruimte. Via  EUdronebewijs.nl kun je een drone opleidng volgen. Ook moet je ingeschreven staan in het luchtvaartregister. Hier krijg je een identificatienummer dat je vervolgens op jouw drone plaatst. Wil je echter een externe videograaf inhuren om de beelden te filmen? Dan moet de desbetreffende persoon over dit bewijs beschikken.

Hoe vraag je een vergunning aan?

Het klinkt allemaal intimiderend in het begin, maar in de realiteit werkt het erg praktisch. Zodra jij jouw vliegbewijs hebt, kan je jouw vergunning aanvragen via de Inspectie Leefomgeving en Transport. Er zijn twee verschillende vergunningen, namelijk de ROC en de ROC-light. Het type vergunning hangt af van de drone die gebruikt wordt. Een drone onder de 4 kg heeft een ROC-light vergunning nodig. Is de drone zwaarder dan 4 kg? Dan is het essentieel om de ROC vergunning te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *