Een bedrijfshypotheek afsluiten. Kan dit overal?

Het afsluiten van een bedrijfshypotheek kan er vaak overweldigend en ingewikkeld uitzien. Dit is dan ook iets waarom zeker beginnende ondernemers twijfelen om een bedrijfshypotheek af te sluiten. Toch is het een stuk makkelijker dan je denkt. Maar waar kun je eigenlijk allemaal een bedrijfshypotheek afsluiten?

Een bedrijfshypotheek afsluiten

Een bedrijfshypotheek kan ingewikkeld lijken, maar is in vele gevallen een stuk makkelijker dan je denkt. Het afsluiten van een bedrijfshypotheek is het namelijk zeker waard voor je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je een groter of nieuw bedrijfspand kunt kopen en op deze manier je bedrijf een impuls geven om verder te groeien. Ook kan het een flink bedrag aan huur schelen elke maand.

Het afsluiten van een bedrijfshypotheek kun je dan ook op verschillende manieren doen. Wat de beste manier voor jouw bedrijf is, is maar net afhankelijk van wat er mogelijk is en wat voor soort pand je op het oog hebt.

Een bedrijfshypotheek afsluiten bij de bank

De kans is groot dat jij je zakelijke rekening bij een grote Nederlandse bank hebt. Het is dan ook logisch dat je als eerste denkt aan een bedrijfshypotheek afsluiten bij dezelfde bank als waar je je zakelijke rekening hebt. Je kunt dan ook bij de meeste grote banken terecht voor een bedrijfshypotheek.

Je komt hier echter niet altijd in aanmerking voor het bedrag dat je wilt lenen. Het is vaak een stroperig proces, omdat de banken veel voorwaarden en eisen stellen. Deze voorwaarden zijn dan ook niet altijd even gunstig. In dat geval kijken veel ondernemers verder.

Andere aanbieders

Er zijn online genoeg andere aanbieders voor een bedrijfshypotheek te vinden. Dit kunnen particuliere investeerders zijn, maar er zijn ook verschillende startups die zijn verbonden aan een bank. Zo is het bijvoorbeeld een initiatief van een grote bank, maar is het gericht op kleinere ondernemers en handelen ze een stuk sneller. Hier zitten natuurlijk ook andere voorwaarden aan gekoppeld.

Wanneer je in zee wilt gaan met een particuliere investeerder voor je bedrijfshypotheek, is het altijd belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de instelling of persoon. Je kunt hier op internet gelukkig genoeg reviews over vinden. Er zijn een paar sites die bekend staan om hun manier van bedrijfshypotheken aanbieden en zijn dan ook zeker betrouwbaar voor het afsluiten van een bedrijfshypotheek. Op deze sites kun je dan ook vaak direct een gemakkelijke berekening maken hoe hoog je mogelijke bedrijfshypotheek kan worden. Zo is een bedrijfshypotheek afsluiten nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *