Hoe u met akoestiek de productiviteit kan verhogen

Kunt u beter op kantoor werken of vind u het thuiswerken heel fijn? Mensen hebben veel redenen waarom het één, beter is dan het ander. En één van de redenen dat thuiswerken fijner is, is dat je meer concentratie hebt. Dit komt omdat het thuis vaak veel stiller is dan op een rumoerig kantoor waar iedereen in gesprek is. Toch heeft het werken op kantoor ook veel voordelen zoals dat de samenwerking soepeler gaat. Om een zo fijn mogelijk werkklimaat voor de werknemers te creëren is het belangrijk om te zorgen dat het kantoor ook een fijne rustige werkplek is, waar ze zich kunnen concentreren. In deze blog wordt uitgelegd hoe u met geluidsabsorberende plafondplaten, gelegd in systeem plafondprofielen, de akoestiek en daardoor de productiviteit kan verhogen.

Hoe zit een systeemplafond in elkaar?

Een systeemplafond bestaan uit plafondplaten die in systeemplafond profielen liggen. Systeemplafond profielen zijn dus het ophangsysteem voor de plafondplaten. Hier zijn een hoop verschillende uitvoeringen van. Welke systeemplafond profielen precies nodig zijn hangt af van de gekozen plafondplaten. Ook bestaan plafondprofielen uit verschillende onderdelen zoals hoofdprofielen, tussenprofielen en hoekprofielen. Doordat de systeemplafond profielen dus met deze verschillende onderdelen opgebouwd wordt kan een systeemplafond makkelijk aangepast worden om in elke ruimte te passen.

Het gevolg van een slechte akoestiek

Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers die worden blootgesteld aan lawaai in een open kantoor 15% minder productief zijn, zich moeilijker kunnen concentreren en onbewust tot wel 20 minuten per dag aan kleine afleidingen op kantoor besteden. Gebruik plafonds die de akoestiek verbeteren en zorgen voor minder chaos in de ruimte, waardoor afleiding op de werkplek wordt verminderd.

Het creëren van een rustig werkklimaat

Het kan een uitdaging zijn om afleiding en de schadelijke effecten van lawaai te beperken en tegelijkertijd een flexibele en uitnodigende omgeving met privacy te creëren. In veel open kantoren was de oplossing het creëren van vergaderruimtes waar werknemers zich konden terugtrekken en werken aan taken die maximale concentratie vereisen. Er kunnen echter andere problemen optreden. Door plafonds die de akoestiek niet verbeteren, kunnen geluiden zoals het tikken van een toetsenbord of het koffieapparaat mensen afleiden. Een goede oplossing hiervoor het plaatsen van een systeemplafond. Er worden dan geluidsabsorberende plafondplaten in systeem plafondprofielen gelegd om zo de akoestiek te verbeteren. Daarnaast is een systeemplafond ideaal om bedrading bij het plafond op een nette manier weg te werken.

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *