factoring voor het MKB

Hoe werkt factoring voor het MKB?

Als MKB’er heb je vast weleens te maken gehad met relaties die zich niets aantrekken van het betalingstermijn van facturen. Veel ondernemers krijgen te maken met (grote) bedrijven die betalingstermijnen van 60 tot 90 dagen hanteren. Het is begrijpelijk dat je niet zo lang wilt wachten op de betaling als je de diensten al hebt geleverd. In dat geval biedt factoring de oplossing om de cashflow van je onderneming te verbeteren. 

Factoring is een alternatieve financiering voor ondernemers. Verkoop bijvoorbeeld je facturen aan een factoring bedrijf, zoals Factuur Voldaan, vervolgens ontvang je het bedrag binnen 24 uur op je rekening.

Hoe werkt het verkopen van je facturen?

Per factoring bedrijf verschilt het proces. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe factoring werk bij Factuur Voldaan.

  1. Bepaal zelf welke facturen

Je houdt zelf de regie betreft de facturen die je wilt verkopen. Je bepaalt dus zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je wilt verkopen. Het contract is bij Factuur Voldaan ook dagelijks opzegbaar. 

  1. Verstuur zelf de factuur

Je verstuurt zelf de factuur in je eigen huisstijl naar de klant. Er is enkel een vermelding van een samenwerking met Voldaan nodig.

  1. Factuur indienen

Factuur verstuurd? Dan kan je deze indienen via de app of het online portaal. De factuur wordt vervolgens automatisch gecontroleerd.

  1. Binnen 24 uur het bedrag op je rekening

Als de factuur aan alle regels voldoet, dan ontvang je binnen 24 uur het factuurbedrag op je rekening.

  1. Debiteurenbeheer

Het handige aan deze manier van factoring is dat het debiteurenbeheer voor je uit handen wordt genomen. Nooit meer achter klanten aan zitten om de betaling te ontvangen. Het debiteuren beherer wordt op een professionele en zorgvuldige manier gedaan door het factoringbedrijf.

Voordelen van factoring voor MKB’ers

Factoring voor het MKB wordt steeds populairder.. Dat is geheel begrijpelijk als je op de hoogte bent van de voordelen. Daarom hebben wij de voordelen dat een factoringbedrijf biedt voor je op een rijtje gezet:

  • Binnen 24 uur het bedrag op je rekening
  • Geen omkijken meer naar debiteuren
  • Erg gemakkelijk in gebruik
  • Bepaal zelf welke facturen je wilt verkopen
  • Geen debiteurenbeheer meer nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *