Met fiscaal advies houd je tijd over voor écht ondernemen

Een kleine groep mensen start met ondernemen om er ‘rijk’ van te worden. Zij zullen dan ook alles eraan doen om de onderneming zo winstgevend mogelijk te maken. Een veel grotere groep ondernemers start met onderneming vanuit passie. Omdat ze echt geloven dat in hun producten of diensten. Juist deze mensen beseffen vooraf niet altijd dat werken vanuit je hart omzetten in een winstgevende onderneming, andere vaardigheden vraagt. Het goed regelen van de financiële kant van de onderneming is bijvoorbeeld ook onmisbaar voor een succesvolle toekomst (en daarmee je inkomsten). Goed fiscaal advies is hierbij onmisbaar.

Schoenmaker, blijf bij je leest

 

Het belastingstelsel in ons land is behoorlijk complex. Daarbij verandert deze ook voortdurend door maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Als ondernemer heb je geen tijd hier in te moeten duiken, en de wijzigingen bij te houden. Daarom is het beter dit over te laten aan een professional op fiscaal gebied. Fiscaal advies van een specialist geeft zowel zakelijk als privé meer rust. Doordat je snel, goed inzicht hebt in de (huidige en toekomstige) financiële situatie van je onderneming houd je meer tijd over voor het echte ondernemen.

Het nut van fiscaal advies

 

Hoe klein je onderneming ook is, de financiën kunnen best uitgebreid zijn. Denk aan de facturen die je naar klanten voor geleverde producten of diensten stuurt. De verwerking van facturen van inkoop. Zakelijke leningen die je afsluit om te kunnen investeren in een nieuw bedrijfspand of nieuwe apparatuur of machines. Heb je daarnaast medewerkers in dienst, dan krijg je ook nog eens met een gehele loonadministratie te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over je eigen inkomsten, en je pensioenopbouw als ondernemer.

 

De wet- en regelgeving omtrent de financiën van een onderneming is nogal omvangrijk. Denk alleen al aan de regels waaraan je administratie dient te voldoen. Aan het doen van de aangiftes van de winst- en de omzetbelasting. Maar ook aan de fiscale voordelen waarvan je mogelijk gebruik kunt maken, zoals bepaalde aftrekposten voor investeringen en verduurzaming. Wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan de boekhouding? Geen problemen met de Belastingdienst? En voorkomen dat je te veel belasting betaalt? Besteed dan je boekhouding uit, en voorkom zorgen en stress. 

 

Tip: combineer particulier en zakelijk fiscaal advies

Het belastingstelsel is intussen ook voor particulieren behoorlijk omvangrijk en ingewikkeld geworden. Denk aan de aftrekposten en kortingen waarvan je gebruik kunt maken, of juist extra heffingen waarmee je te maken kunt krijgen. Daarbij zijn zeker bij een zzp’er de privé- en zakelijke belastingaangifte nogal verweven met elkaar. Vraag daarom deskundig fiscaal advies. Zo kan een algemene belastingadviseur je helpen bij de inkomstenbelastingaangifte, en een erfbelastingadviseur voorkomen dat je te veel betaalt over een nalatenschap.  Fiscaal advies kan ook hier een hoop tijd en energie schelen, net als problemen met de Belastingdienst. En je voorkomt dat je te veel belasting betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *