Op deze voordelen kunt u rekenen met een short lease

Wanneer u graag met een nieuwe auto wenst te rijden spreekt het voor zich dat u deze op verschillende manieren kunt bemachtigen. In eerste instantie kunt u de auto uiteraard gewoon meteen uit eigen zak betalen. Dit zorgt ervoor dat u geen lening of een andere vorm van afbetaling moet afsluiten. Andere mogelijkheden zijn echter het afsluiten van een krediet of een beroep doen op één van de verschillende leasing mogelijkheden die er op de markt bestaan. Op dit vlak maken we tegenwoordig een onderscheid tussen een standaard lease en een zogenaamde short lease. Geeft u eerder de voorkeur aan deze laatste optie? In dat geval laten we u op deze pagina graag kennismaken met de voordelen die daaraan verbonden zijn.

1. U zit niet vast aan een langdurige overeenkomst

Voor veel mensen en bedrijven veruit de belangrijkste reden om te kiezen voor het afsluiten van een short lease overeenkomst is het feit dat men niet gebonden is aan een lange looptijd. Een short lease kan dan ook in principe meteen worden afgesloten en is daarna wekelijks of maandelijks, afhankelijk van de precieze voorwaarden opzegbaar. Wanneer u dus met andere woorden op een zo flexibel mogelijke wijze (regelmatig) met een nieuwe auto wenst te kunnen rijden is het altijd de moeite waard om daarvoor een short lease overeenkomst aan te gaan.

2. U hoeft geen extra formaliteiten te regelen voor uw auto

Er wordt wel eens gezegd dat een short lease behoorlijk duur is. We begrijpen waar dit vandaan komt, maar eigenlijk is dat in de praktijk helemaal niet correct. Het is namelijk zo dat in de kostprijs van een short lease heel wat verschillende extra kosten zijn inbegrepen. Dit betekent dat u op deze manier niet alleen betaalt voor de huur / afbetaling van de auto, maar u ook de kosten betaalt voor bijvoorbeeld de verzekering, de belastingen evenals het onderhoud. Ondanks het feit dat de kostprijs van een short lease dus in eerste instantie vrij hoog mag lijken is dat in de praktijk eigenlijk helemaal niet het geval, integendeel.

3. Het is mogelijk om een keuze te maken uit een groot aantal auto’s

Ook bij een short lease kan er een keuze worden gemaakt uit een relatief uitgebreid aanbod aan mogelijkheden. Ongeacht de auto waar u naar op zoek bent, u kunt er dus altijd probleemloos een short lease voor afsluiten. Wilt u graag met een elektrische auto rijden? Ook in dat geval zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor probleemloos kunt kijken in de richting van een short lease overeenkomst.

4. U kunt de auto nagenoeg meteen ter beschikking hebben

Heeft u dringend nood aan een nieuwe auto, bijvoorbeeld omdat uw ander voertuig het plots heeft begeven? Ook in dat geval is het altijd interessant om te kijken in de richting van een short lease. Met een traditionele leasing is het vaak zo dat u heel wat geduld moet koesteren voordat de aanvraag is afgerond. Bij een short lease is dat niet het geval. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat de overeenkomst toch eigenlijk op eender welk gewenst ogenblik kan worden opgezegd. In ieder geval, ook wanneer u snel nood heeft aan een nieuwe auto biedt een short lease dus de perfecte oplossing!

VWP Shortlease is de marktleider op het gebied van short lease en levert nieuwe en jonge auto’s tegen scherpe tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *