Dit moet je weten over tilhulpmiddelen

Ben jij erover aan het nadenken om een palletheffer naar jouw bedrijf te halen? Dan zijn er een aantal punten die waardevol zijn om te weten over dit item. De palletheffer is een handige tool die je helpt om efficiënter te werk te gaan. De zware pallets hoeven niet meer met behulp van mankracht verplaatst te worden. Dit zorgt niet alleen voor een sneller proces, maar ook voor een kleinere kans op beschadiging of arbeidsongevallen. Voordat je zomaar de eerste palletheffer aanschaft die jij tegenkomt, is het tijd om te analyseren wat jouw bedrijf daadwerkelijk nodig heeft. In dit artikel bespreken we daarom een aantal belangrijke punten voor jou.

Waarom investeren in een palletheffer?

Er zijn verschillende redenen waarom het een slimme investering is om een palletheffer aan te schaffen. Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat volgens de Arbo het verplicht is om een tilhulpmiddel in te schakelen voor gewichten over 23 kg. Maar, in de realiteit kom je er al snel achter dat het tilhulpmiddel ook erg goed van pas komt voor lagere gewichten. Er komt namelijk minder druk op de fysieke kracht van jouw personeel. Onze kracht heeft namelijk altijd een limiet. Dit limiet kan zorgen dat de producten beschadigd worden of het kan zorgen dat jouw personeel risico loopt op ernstige ongevallen. Het grootste voordeel van de palletheffers blijkt de minimalisering van mankracht te zijn. Met een palletheffer en jouw huidige personeel kan jij de productie verhogen, terwijl jouw personeel minder uitgeput raakt en meer gefocust kan blijven op het werk.

Wat is het beste gewicht om een tilhulpmiddel voor in te schakelen?

Ondanks dat er een maximaal tilgewicht van 23 kg is vastgesteld door de Arbo, is in de realiteit een tilhulpmiddel bij lichtere gewichten ook meer dan welkom. De meeste bedrijven geven aan dat ze een groot voordeel ervaren met het gebruik van tilhulpmiddelen voor vracht van 12 kg. Ondanks dat 12 kg een gewicht is wat jouw personeel kan tillen, vereist het veel van het lichaam. Wanneer jouw personeel deze kracht dagelijks moet uitoefenen, is er nog steeds een grote kans op overbelasting of blessures. Daarom wordt er aangeraden om voor dit gewicht ook al een tilhulpmiddel in te schakelen.

Wat voor tilhulpmiddel heeft mijn bedrijf nodig?

Er zijn veel verschillende palletheffers te vinden. Ondanks dat ze allemaal helpen om het tillen en verplaatsen van zware items mogelijk te maken, hebben ze allemaal hun eigen eigenschappen. Om te garanderen dat jij de juiste palletheffer aanschaft, neem je contact op met Roosen BPL. Deze experts helpen je gegarandeerd verder met het uitzoeken van de geschikte palletheffer voor jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *