Direct Marketing

Hoe benader ik mijn doelgroep bij direct marketing

Marketeers gebruiken zetten vaak direct marketing in om de doelgroep te benaderen. Dat kan bij zowel voor business to consumer als business to business. Het heeft altijd als kenmerk dat iemand persoonlijk benaderd wordt en daardoor goed meetbaar is wat de resultaten zijn.

Welke vormen van direct marketing zijn er?

Een potentiële klant is op diverse manieren te benaderen. Dit kan door middel van telefonisch contact, een gepersonaliseerde e-mail, mailing of brief. Bij alle methodes heb je echter al enige kennis van de potentiële klant. Ze zitten tenslotte in de doelgroep die jij wilt benaderen.

Voor- en nadelen van direct marketing

De grootste voordelen van direct marketing is dat heel goed te meten is wat de resultaten zijn. Of het nu gaat om een offerte opvragen, een afspraak maken of een daadwerkelijke aankoop. Als de doelstelling maar helder is en dit duidelijk naar voren komt in de communicatie. De persoonlijke benadering kan als voordeel hebben dat de potentiële klant het idee heeft dat hij of zij serieus genomen wordt. Zeker als daar ook nog eens aan persoonlijk aanbod op volgt die aansluit bij de problemen die hij of zij momenteel ervaart.
Als dit succes heeft kan er een langdurige relatie ontstaan. Echter zit er ook een keerzijde aan deze manier van benaderen. Consumenten en bedrijven worden dagelijks bestookt met allerlei aanbiedingen en “must haves”. Als er dan wéér een persoonlijke aanbieding komt kan er aversie ontstaan.

Hoe kom ik aan mijn input?

Je weet wie de doelgroep is, maar hoe kan je deze doelgroep nu direct benaderen? Of het nu gaat om e-mailadressen, bedrijfsadressen, telefoonnummers of functies van iemand binnen een organisatie. Je wilt graag de juiste personen aanspreken om de campagne zo effectief mogelijk te laten verlopen. Tegenwoordig zijn er partijen, zoals www.b2badressen.nl, die uitgebreide databases hebben om jou van de perfecte input te voorzien. Of je nu met telefoonnummers aan de gang wilt gaan, een adressenbestand nodig hebt of e-mailadressen kopen de oplossing is, deze partijen kunnen altijd de juiste database voor jou samenstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *