Is tabak beter dan vape?

De veelgestelde vraag van veel mensen uit elke leeftijdsgroep. “Is het roken van tabak beter dan het gebruik van vape?” Er is geen juist antwoord op deze vraag, het komt allemaal terug op persoonlijke voorkeur, sommige mensen houden meer van tabak dan van vapen, en omgekeerd. Tabak heeft echter meer smaak en een sterke essentie en is vooral beroemd onder oudere mannen die leefden voordat vape werd uitgevonden. Sommigen roken tabak met een pijp die ze meer smaak geeft maar ze meer filterlagen geeft. Deze pijp is als een uitschuifbare connector voor de tabak om in te doen, maar de pijp moet af en toe worden schoongemaakt met een pijpreiniger die eventuele tabaksresten of afval uit de binnenkant van de tabakspijp kan halen.

Met of zonder pijp, bij het roken van tabak

Het roken van tabak met of zonder pijp of het roken van een gewone sigaret is bijna hetzelfde, het is nog steeds uiterst schadelijk voor het lichaam en de gezondheid. Hoewel het roken van pijptabak door veel mensen als gezonder wordt beschouwd, omdat je de rook niet inhaleert, speel je het in je mond om de smaak te proeven en blaas je het uit. Maar de waarheid is dat het nog steeds nicotine en andere schadelijke ingrediënten bevat die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, dus het is het beste om te stoppen met roken. Of blijf roken maar gebruik er een pijpje voor, je kunt de pijp en de pijpenrager halen bij je plaatselijke winkel of online websites zoals Bigben.nl. Het is ook een bekend feit dat roken stress kan verminderen en je kan kalmeren, maar houd er rekening mee dat het risico ook hoog is.

Het risico van roken

Of je nu vape, gewone sigaretten of een pijpsigaret gebruikt, je hebt nog steeds een grote kans op het krijgen van longkanker of hartproblemen. Elk jaar worden er ongeveer 7 miljoen levens genomen door roken. Het effect van roken kan op oudere leeftijd worden ervaren, omdat de gevaarlijke chemicaliën je niet meteen aantasten, maar zich jarenlang opstapelen en als je het eenmaal weet, is het meestal te laat. Roken is extreem gevaarlijk, niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de mensen om je heen of bekend als de passieve roker. Er vallen elk jaar ongeveer 1 miljoen doden door het inademen van alleen de rook van anderen die in het openbaar roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *