Kun je een zakelijke auto financieren?

Heb jij voor jouw werkzaamheden een auto nodig en ben je zelfstandig? Dan is het altijd mogelijk om een auto te financieren. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden voor de financiering van een zakelijke auto. In dit artikel leggen wij de meest populaire opties verder uit.

Aftrekpost
Een zakelijke auto kan in veel gevallen een aftrekpost zijn voor de belasting. Wanneer jij alleen zakelijk rijdt en de auto cruciaal is voor het uitvoeren van jouw werk, mag de aanschaf (gedeeltelijk) afgetrokken worden van de belasting. Ben jij bijvoorbeeld een zelfstandig vervoerder of heb je als aannemer een bedrijfswagen nodig? Dan kan dit gelden als noodzakelijkheid voor jouw bedrijf. Door gunstige aftrekregelingen kan het financieren van een bedrijfswagen opeens een stuk aantrekkelijker zijn. Vergeet ook niet om naar de opties voor energiezuinige auto’s te kijken. In veel gevallen kun je met deze wagens aansprak maken op nog meer gunstige regelingen om milieuvriendelijke wagens te stimuleren. Hierdoor kan een luxe wagen die op elektriciteit rijdt soms een stuk voordeliger zijn als zakelijke aankoop.

Geld lenen
Heb jij momenteel niet het budget om een zakelijke auto aan te schaffen, maar heb je wel een wagen nodig? Dan is er ook altijd de optie om geld te lenen voor een auto. Je kunt jouw auto financieren met een persoonlijke of zakelijke lening bij de bank. Zorg voor een realistische weergave van jouw verwachte inkomsten om zo een voordelig en eerlijk aanbod voor een lening te ontvangen. Ook kun je natuurlijk op zoek gaan naar een onafhankelijke kredietverstrekker voor een eigen lening. Let wel op, deze kredietverstrekkers hanteren veelal een hoger rentepercentage. Natuurlijk is er ook altijd de optie om bij vrienden of familie om een lening te vragen.

Zakelijke auto leasen
Ook heb je altijd de optie om zakelijk te leasen. Wanneer jij niet het complete budget hebt voor een nieuwe wagen, maar wel per direct een auto nodig hebt, kan dit de meest voordelige optie zijn. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de auto, verzekeringen en eventuele reparatiekosten. Je hoeft er alleen zelf benzine of diesel in te gooien en kunt vervolgens meteen de weg op. Je betaalt zo een vaste prijs en hoeft verder nergens naar om te kijken. Er zijn lease contracten mogelijk voor een jaar, maar ook contracten van korte duur. Hoe langer je least, des te voordeliger de maandprijs veelal is.

Voor de uitstraling van jou en jouw bedrijf is het belangrijk om een goede zakelijke wagen te rijden. Toch kan het als startend ondernemer een flinke kostenpost zijn om een auto te kopen. Maak daarom gebruik van de bovenstaande manieren om voordelig een zakelijke auto te financieren. Dit kan eenvoudig middels een lening bij de bank, door te leasen of door te kijken naar het belastingvoordeel van deze investering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *