Pakket versturen

Pakket versturen

Wanneer je een pakket versturen gaat, wil je waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn. Ook als er haast geboden is. Daarvoor vergelijk je de opties om een pakket te versturen. Je kunt opties voor verzending vergelijken van verschillende aanbieders, ongeacht waar je je pakket heen wil sturen. Dit kan dus ook buiten Nederland of zelfs buiten Europa. Er gelden natuurlijk over andere tarieven. Dit ligt aan de afstand, het formaat van je pakket en de aanbieder.

Services

Zelfs bij één aanbieder kunnen er verschillen in prijzen zitten. Zo zijn er verschillende service levels die geboden worden door dezelfde aanbieder. Er zijn bijvoorbeeld extra kosten voor het meermaals aan moeten bieden van een pakket of het verzenden naar een afgelegen gebied. Door de prijzen voor een pakket versturen te vergelijken zie je welke opties er bij de aanbieders zijn en wat de kosten hiervoor precies zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Verpakking

Wel moet je precies weten hoe groot en zwaar je verpakking is. Je doet er dus verstandig aan om eerst je pakket in te pakken alvorens de vergelijker te gebruiken. Een stevige verpakking is een doos met meerdere kartonlagen. Een enkele laag biedt te weinig bescherming tegen stoten en kan de inhoud beschadigen. Je kunt de inhoud ook beschermen met vulmateriaal, zoals piepschuim ballen of bubbelplastic. Als je pakket ingepakt is, weet je het gewicht en de precieze afmetingen waarmee gerekend wordt in de vergelijker.

Wat je invult

Je vult bij de vergelijker alle nodige gegevens in. Dat wil zeggen het adres van waar je verzendt, het adres waar je pakket naartoe moet en de afmetingen en het gewicht van het ingepakte pakket. Als je iets anders wil verzenden, bijvoorbeeld een pallet of een document, is dit ook een optie. Dit kun je aanvinken. Hierna zie je alle aanbieders en de mogelijkheden voor het pakket verzenden, inclusief de services en kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *