Plotseling ontslagen? Mogelijk kom je in aanmerking voor een transitievergoeding

Gewaardeerde werknemers worden niet zomaar ontslagen, maar toch kan het voorkomen dat jouw dienstverband plotseling wordt beëindigd door de werkgever. Mogelijk vindt er een fusering plaats, wordt jouw tijdelijke contract niet verlengd of leidt een reorganisatie tot het vervallen van jouw functie. Echter, mag jouw werkgever je om deze redenen ontslaan? Als jij niet instemt met je ontslag, is het mogelijk om naar de kantonrechter te stappen. Hoewel de kantonrechter vervolgens alsnog het ontslag goed kan keuren, heb jij wel recht op een transitievergoeding. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe je de omvang van de transitievergoeding kunt berekenen, lees je in dit blog.

Hoe verloopt het ontslag?

Een ontslag kan goedgekeurd worden door de kantonrechter, maar lang niet altijd komt het zover. Doorgaans biedt de werkgever de werknemer namelijk een vaststellingsovereenkomst en WW aan. De transitievergoeding die is opgenomen in de vaststellingsovereenkomst is vaak voordelig voor de werknemer, omdat de werkgever hiermee veel juridische procedures hoopt te vermijden. Desondanks kan het voorkomen dat jij niet instemt met deze vaststellingsovereenkomst, mogelijk na de complete check van de overeenkomst door Transitievergoeding.nl. In dit geval wordt de kwestie opgelost door de kantonrechter, die het ontslag alsnog goed kan keuren. Ook hier komt de werknemer in aanmerking voor een transitievergoeding, maar hoe bereken je de hoogte hiervan?

De transitievergoeding berekenen doe je zo

De transitievergoeding 2021 berekenen, gaat als volgt: aantal dienstjaren + 1/3 * maandsalaris. De hoogte van de transitievergoeding is dus afhankelijk van twee variabelen, te weten het aantal dienstjaren en het maandsalaris. De transitievergoeding moet je vervolgens binnen één maand na de beëindiging van het dienstverband ontvangen van je werkgever, anders ontvang je 2% rente. 

Wil jij meer weten over transitievergoedingen? Lees dan verder op de website van Transitievergoeding.nl of neem contact met hen op voor specialistisch advies van de arbeidsjuristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *