Tips om de werkdag leuker te maken

Er zijn het afgelopen jaar veel veranderingen doorgevoerd in de werkwijze van verschillende bedrijven. Processen werden aangepast (wellicht zelfs verbeterd!), vergaderingen voeren we online en thuiswerken is het nieuwe normaal. Dit laatste heeft zowel een positief (want minder reistijd = meer vrije tijd) als een negatief effect. Thuiswerken kan leiden tot vereenzaming van de werknemer. De aanspraak met collega’s is een belangrijk onderdeel van de werkdag, en deze valt nu helemaal weg. Dit kan een werkdag of -week erg saai maken. Wij geven tips!

  1. Een lekkere lunch

Een groot voordeel van het thuiswerken is dat jij je lunch zo gek kunt maken als je zelf wil. Zin in een tosti? Geen probleem! Trek in een gebakken eitje? Kan ook! We zeggen vaarwel tegen de broodtrommel met daarin een simpele boterham pindakaas. Bonustip: niemand die oordeelt wanneer jij je lunch laat thuisbezorgen. Geniet!

  1. Leuke kleding

Bij thuiswerken ligt ook een gevaar op de loer: zo lang mogelijk in bed blijven liggen en in je huispak achter de laptop kruipen. Die extra minuten in bed lijken misschien heel waardevol, maar gedurende de dag zul je merken dat je je niet fit voelt. Sta daarom lekker bij tijds op, stap onder de douche en kleed je leuk aan. Zo heb jij echt het gevoel dat je klaar bent voor de dag. Zin om extra uit te pakken? Fleur je outfit op met wat fijne accessoires. Denk aan een stoere zegelring voor hem of vrolijke armbandjes dames. You got this!

  1. Muziek!

Heerlijk! Thuis bepaal jij lekker zelf welke muziek er op staat. Luister de hele dag naar jouw favoriete album of radiozender en je bent automatisch in een goede bui. Extra fijn; je kunt zo hard meezingen als je wil. Geen collega’s die hiervan gek zullen opkijken! Tenzij je nog bent ingelogd in die ene Zoom meeting natuurlijk..

  1. Avondplannen
    Maak leuke plannen voor ’s avonds. Spreek af met die ene vriendin die je al tijden niet hebt gezien, plan een romantische date of breng een bezoek aan de bioscoop. Zo heb je gedurende de dag iets leuks om naar uit te kijken, je zult zien dat de dag voorbij vliegt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *