Tips voor het organiseren van een lokaal buurtfeest

Nederland is een land van regels en dat geldt ook voor buurtfeesten, tentfeesten, kermissen en georganiseerde feesten rondom carnaval. Je zult je moeten houden aan een heel boek aan regels als je een feest organiseert op een legale manier (en dat raden we hier wel aan). Hier zijn een aantal dingen waar je over na moet denken als je een lokaal buurtfeest wilt organiseren.

Doe het niet alleen

We raden je echt aan om het organiseren van een feest niet alleen te doen. Natuurlijk is dat erg logisch, maar sommige mensen nemen alles op zich en komen er op het laatste moment achter dat ze ook anderen nodig hebben. Je hebt niet alleen op de dag zelf mensen nodig, maar ook bij het op- en afbouwen zijn de handen van sterke mannen nodig.

Maak genoeg reclame voor je feest

Niemand vindt het leuk om op een feest te staan waar niemand anders komt. Het is dus wel goed om een beetje reclame te maken voor jouw buurtfeest. Zet een advertentie in de krant, hang een spandoek op in het dorp en verspreid het bericht op sociale media. Misschien verkoop je ook wel tickets, dan is het goed om een eigen website te openen. Kortom, de reclamering is een onderdeel van een feest dat aandacht nodig heeft.

Een goed budget

Je kunt geen feest organiseren als je geen geld hebt. Het is een aardige investering om zo’n feest te betalen en zelfs al vraag je een toegangs bijdrage, dan zul je zien dat het niet altijd makkelijk is om winst te maken. Misschien is het een goed idee om lokale ondernemers te vragen of ze jouw feest willen sponsoren. Er zijn altijd wel ondernemers die zo’n feest gebruiken om hun regionale of lokale merk te promoten.

Zorg dat je herbruikbare bekers hebt

Het is goed om te weten dat je tegenwoordig geen wegwerpbekers meer mag gebruiken op een officieel buurtfeest. Je zult dus een plek moeten vinden waar je herbruikbare bekertjes voor bier, maar ook andere drankjes kunt vinden. Er zijn ook plekken waar je plastic bekers drukken kunt met het logo van je feest of van je lokale biermerk dat jouw feest met alle plezier sponsort.

Denk ook aan de vergunning

Voordat je begint met het organiseren, is het goed om een vergunning aan te vragen. Niet ieder moment is geschikt om een groot feest te organiseren en de lokale of regionale overheid heeft echt nog steeds het recht om ‘nee’ te zeggen tegen jouw aanvraag. Zorg dus dat je niet wedt op één paard, maar dat je verschillende mogelijkheden hebt qua tijd en plaats.

Heb vooral veel plezier

Een feest is er om plezier te hebben en dat is dan ook wat we je aanraden om te doen tijdens de voorbereidingen. Zorg dat je veel plezier hebt met je maten en dorpsgenoten tijdens het organiseren van dit lokale feest. En neem tijdens het feest ook gerust een biertje uit je bedrukte bierbeker, dat heb je vast en zeker wel verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *