Waar op letten bij een energielabel aanvragen voor je bedrijfspand?

Voor een geldig energielabel voor je bedrijfspand is het nodig om een gecertificeerd energieprestatieadvies bedrijf in te schakelen. Voor een energielabel is een inspectie van het bedrijfspand nodig, zodat er gekeken kan worden naar de energiezuinigheid van het pand. Wist je dat een energielabel bij verkoop en verhuur van je bedrijfspand verplicht is? Deze verplichting geldt sinds 2015. Pandeigenaren die niet over een geldig energielabel bedrijfspand beschikken riskeren een flinke boete. Meer weten over waar op je moet letten bij het aanvragen van een energielabel bedrijfspand? Lees het hieronder!

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft de energieprestatie van een pand aan. Zo zijn er verschillende energieklassen van A++++ tot G. Een energielabel-A++++ is het meest gunstigst en geeft aan dat je bedrijfspand erg energiezuinig is.

Een geldig energielabel voor je bedrijfspand ontvang je met een energieprestatieadvies-rapport. In dit rapport staan alle energiebesparende maatregelen die je kunt nemen om het energieverbruik van je bedrijfspand te verminderen. Deze maatregelen zorgen ook voor een beter energielabel. Na registratie van het energielabel is het 10 jaar geldig.

Energielabel verplichting voor pandeigenaren

Voor pandeigenaren geldt er sinds 1 januari 2015 een energielabel verplichting bij verkoop en verhuur van een bedrijfspand. Deze verplichting heeft als doel dat de overheid meer inzicht heeft in het energieverbruik van bedrijfspanden in Nederland, zodat op termijn bedrijfspanden in Nederland steeds energiezuiniger worden.

De energielabel verplichting geldt overigens niet voor: monumenten, opslagruimtes, religieuze gebouwen, onverwarmde ruimtes, fabriekshallen, tijdelijke gebouwen en vrijstaande gebouwen kleiner dan 50 m2.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Een energielabel bedrijfspand aanvragen om te voldoen aan de verplichting of inzicht te krijgen in het energieverbruik van je pand? Via EnergielabelVoorMijnPand.nl kan je gemakkelijk een energielabel aanvragen. Vervolgens wordt er een afspraak voor de inspectie gepland, vervolgens worden de genoteerde gegevens binnen één week verwerkt in een energieprestatieadvies-rapport met daarin een geldig energielabel voor je bedrijfspand. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *