Waarom je ruitenwissers omhoog moet doen bij sneeuw: Tips voor een langere levensduur

Ruitenwissers zijn onmisbaar voor een veilige en comfortabele rit, vooral tijdens slechte weersomstandigheden. Toch zijn ze aan slijtage onderhevig en moeten ze regelmatig vervangen worden. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om je ruitenwissers omhoog te doen bij sneeuw en geven we tips om de levensduur van je ruitenwissers te verlengen.

Je ruitenwissers omhoog bij sneeuw

Wanneer het sneeuwt, is het belangrijk om je ruitenwissers omhoog te doen, omdat ze anders vast kunnen komen te zitten onder de sneeuw. Dit kan leiden tot beschadiging of breuk van de wissers en daarmee tot extra onkosten. Daarnaast moeten je ruitenwissers omhoog bij sneeuw omdat ze anders vast kunnen vriezen aan je ruit en ze daardoor niet meer bruikbaar zijn. De vorst beschadigd tenslotte ook het rubber van je wissers, waardoor ze minder lang mee gaan.

Tips om de levensduur van je ruitenwissers te verlengen

Naast je ruitenwissers omhoog doen bij sneeuw, zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om de levensduur van je ruitenwissers te verlengen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Maak je ruitenwissers regelmatig schoon:Het is belangrijk om de ruitenwissers regelmatig schoon te maken, zodat ze vrij kunnen bewegen en optimaal kunnen werken. Veeg daarom af en toe de wissers af met een doek of maak ze schoon met water en zeep.
  • Vervang de wissers regelmatig: Het is belangrijk om de ruitenwissers regelmatig te vervangen, vooral als ze beschadigd zijn of niet meer optimaal werken. Het is aan te raden om ze elk jaar te vervangen, maar dit kan ook vaker nodig zijn, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt en onder welke omstandigheden.
  • Gebruik de juiste wissers: Het is belangrijk om de juiste ruitenwissers te gebruiken, die speciaal zijn ontworpen voor jouw auto. Dit voorkomt beschadiging aan de ruiten en zorgt voor een optimale prestatie.
  • Zet de wissers niet aan bij vorst: Wanneer het vriest, is het belangrijk om de ruitenwissers niet aan te zetten, omdat ze anders vast kunnen komen te zitten aan de ruit. Dit kan leiden tot beschadiging of breuk van de wissers en daarmee tot extra onkosten.

Ruitenwissers langer mee laten gaan

Ruitenwissers zijn essentieel voor een veilige en comfortabele rit, vooral tijdens slechte weersomstandigheden. Het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken, regelmatig te vervangen en de juiste wissers te gebruiken. Bovendien is het belangrijk om ze omhoog te doen bij sneeuw en niet aan te zetten bij vorst. Door deze eenvoudige stappen te volgen, verleng je de levensduur van je ruitenwissers en ben je altijd verzekerd van een optimale prestatie. Ga altijd voorzichtig en veilig de weg op, ongeacht de weersomstandigheden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *