Welke soorten verpakkingsmachines zijn er allemaal?

Verpakkingsmachines zijn gewoon superhandig voor bedrijven. Ze zijn niet alleen handig voor het inpakken van spullen, maar ze kunnen je bedrijf op zoveel manieren helpen. Er zijn verschillende soorten verpakkingsmachines op de markt. Een dozensluitmachine kun je beter gebruiken voor het sluiten van dozen, en een omsnoeringsapparaat weer om omsnoeringsbanden om verpakkingen te plaatsen. Lees er hier meer over!

Omsnoeringsapparaten

Omsnoeringsapparaten zijn eigenlijk machines die speciaal ontworpen zijn om een soort stevige banden om je spullen te binden en die lekker strak trekken. Je ziet ze omsnoeringsapparaten vaak in magazijnen en distributiecentra waar ze dozen en stapels spullen goed bij elkaar houden. Je hebt de handige handmatige versies voor wat meer controle, halfautomatische types die een beetje van beide werelden bieden, en dan heb je nog de volledig automatische modellen. Het belangrijkste is dat ze schade aan je spullen voorkomen als ze worden verplaatst of opgeslagen.

Dozensluitmachines

Dozensluitmachines zijn er om kartonnen dozen te sluiten nadat je ze hebt volgestopt met spullen. Het voordeel is dat ze dit proces zeer snel doen en ervoor zorgen dat al je dozen er hetzelfde uitzien en goed zijn dichtgeplakt. Ze gebruiken tape, lijm of nietjes om die dozen stevig dicht te houden. Deze machines worden vaak gebruikt in magazijnen, fabrieken en plekken waar spullen worden ingepakt en verstuurd. Ze maken het inpakken een stuk makkelijker.

Vul- en sealmachines

Dan hebben we de vul- en sealmachines. Ze doen eigenlijk twee dingen: eerst stoppen ze allerlei spullen in zakken, pouches of andere soorten verpakkingen. En daarna verzegelen die verpakkingen helemaal dicht. Deze machines zijn populair in de voedselindustrie, vooral bij snacks en granen. Deze machines kunnen zowel droge als natte spullen verwerken. Heel handig dus voor verschillende doeleinden.

Etiketteermachines

Etiketteermachines plakken eigenlijk etiketten op spullen of de verpakking ervan. Het toffe is dat ze dit altijd op dezelfde plek en heel precies doen. Dit is vooral belangrijk in industrieën zoals de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenbranche. Ze kunnen zelfs barcodes en andere informatie toevoegen, waardoor het makkelijker wordt om producten te volgen en te weten wat erin zit. Er zijn dus verschillende soorten verpakkingsmachines, en in sommige situaties is een combinatie van beide het beste. Welke machine kan jouw bedrijf efficiënter maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *