logo ontwerpen of logo laten ontwerpen

Zelf een logo ontwerpen of een logo laten ontwerpen?

Een bedrijf starten? Het logo een van de belangrijkste onderdelen om van je nieuwe bedrijf een succes te maken. Je wilt natuurlijk een professioneel logo dat nog jaren meegaat. Je logo komt te staan op visitekaartjes, briefpapier, het kantoorpand, je bedrijfsauto en noem zo maar op. Je kan dan ook maar beter direct starten met een sterk logo dat nog jaren meegaat.

Veel startende ondernemers vragen zich af: zelf een logo ontwerpen of een logo laten ontwerpen? Het antwoord op deze vraag is naar onze mening erg gemakkelijk, namelijk: laat je logo altijd ontwerpen door een professional. Een bedrijfslogo laten ontwerpen is namelijk enorm belangrijk om van je onderneming een succes te maken.

Wat kost een logo laten ontwerpen?

Het antwoord op onze vorige vraag was een stuk makkelijk dan het antwoord op deze lastige vraag. Je hebt veel verschillen in de kwaliteit van logo’s. De kosten zijn dan ook erg afhankelijk van jouw wensen. Hoe ingewikkelder het logo, des te hoger de kosten worden. Als je een logo gaat laten ontwerpen is het van belang om duidelijk te zijn over jouw wensen, maar laat de logo ontwerper ook een beetje vrij. Een logo ontwerper is fulltime bezig met het maken van logo’s en weet daardoor heel goed waaraan een goed logo moet voldoen. Geeft de ontwerper advies of geeft hij/zij suggesties? Luister ernaar en ga samen op zoek naar het perfecte logo voor jouw onderneming. De kosten voor een logo ontwerp liggen meestal tussen de €75-€500 euro.

Voordelen van een professioneel logo

Je wilt natuurlijk dat het logo van je bedrijf de nodige aandacht krijgt, een goede eerste indruk geeft, er professioneel uitziet, herkenbaar is en ook nog eens onderscheidend is. Een sterk logo voldoet aan al deze eigenschappen en zal dan ook voor een groot voordeel zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *