Zo kies je een goed IT-bedrijf uit

Kan een bedrijf wel tegenwoordig zonder ICT? Op dit moment eigenlijk niet. Bedrijven zijn steeds afhankelijker van het web. Daarom is het belangrijk dat je een goede partner uitkiest voor ICT-oplossingen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een goede ICT-bedrijf? Hieronder lees je hoe je een goede IT-bedrijf uitkiest.

Wat privé is moet privé blijven

Een goede ICT-bedrijf gaat vertrouwelijk om met je gegevens. Het is hiervoor belangrijk dat je de mening van anderen hoort. Uiteraard geven IT-bedrijven wel aan dat ze goed zijn, maar is dit wel zo? Controleer meerdere reviews op verschillende platformen om te controleren of ze goed omgaan met privégegevens, of ze een goede service management hebben en je geen zorgen hebt over je IT. Het is een kwestie van vergelijken.

Pakt het IT-personeel de vraagstukken adequaat op?

Kies voor een IT-bedrijf, waarbij je 24 uur per dag, 7 dagen per week de klantenservice kan bellen. Uiteraard wel met een bedrijf die je vraag snapt, je niet doorverbindt en die met oplossingen komt. Je moet immers echt geholpen worden!

Je website of app altijd in de lucht

Kijk goed naar de garanties die je krijgt, zodat je app of website altijd in de lucht blijft. Zo hebben sommige IT-bedrijven bouwblokken, een service management en kunnen de IT’ers altijd controleren of de website online is.

Werk via de cloud

Verder is het tegenwoordig belangrijk dat je kan werken via de cloud. Een goede IT-bedrijf helpt je bij het inzetten van onder andere cloudcomputing en optimaliseert de cloud voor jou.

Een investering dat zich terugbetaalt

Ook denkt een goede IT-bedrijf mee bij het automatiseren van werkprocessen. Dit kan je veel geld schelen! De ICT’ers komen met doordachte oplossingen om de werkprocessen efficiënter in te richten.

Een goede IT-bedrijf heeft zijn werkprocessen ingericht. Vraag je daarom ook af hoe het bedrijf zijn eigen processen heeft ingericht. Hoe zorgen zij er voor dat de website live blijft? Hoe behandelen zij potentiële klanten? Door het goede voorbeeld te nemen ontdek jij of het een geschikte IT-bedrijf is.

Beschikt het ICT-bedrijf wel over de juiste kennis?

Controleer ook of het betreffende partij voldoende vakkennis heeft. Dit doe je niet door naar hun advertenties te kijken, maar door te kijken welke papieren zij bezitten. Zo is het raadzaam dat de partij de ISO 9001 heeft. Voor de certificering controleert de stichting of het bedrijf aan de kwaliteitsstandaarden voldoet. Alleen geaccrediteerde bureaus kunnen deze certificaat uitdelen.

Kijk ook of het betreffende bedrijf voldoende praktische ervaring heeft. Kijk bijvoorbeeld op LinkedIn hoeveel ervaring de contactpersoon heeft en controleer hoe lang het bedrijf bestaat.

Het aanvragen van een offerte

Tot slot is het belangrijk dat je bij het verzoek van een offerte zo specifiek mogelijk bent. Geef dus concreet aan waar je antwoord op wilt hebben. Zodra je je offerte hebt ontvangen controleer je verder of het bedrijf marktconforme tarieven raadpleegt. Ook het raadplegen van referenties is altijd een goed idee. Zo kom je nooit voor verassingen te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *