3 redenen om accountancy te studeren

Nou nee, mensen slaan je niet meteen op de schouders als ze horen dat je accountancy studeert. Reden: dat is in de eerste plaats bijzonder suf en saai, zo oordelen mensen niet zelden. Bovendien komen accountants bijvoorbeeld bepaald niet altijd even positief in het nieuws, als er weer eens ergens een boekhoudschandaal ontdekt wordt en met de beschuldigende vinger naar de accountant wordt gewezen. En toch zijn er best redenen om accountancy te studeren, zeker nu er nogal wat gaat veranderen.

De opleiding accountancy gaat voor een deel op de schop

De voornaamste reden is wellicht wel dat er nogal wat staat te gebeuren op het gebied van accountancy. De algehele opinie is dat de opleiding accountancy aangepast moet worden, en dus staat er veel te gebeuren en is accountancy volop in beweging. Via een nieuwe opleiding hoopt de beroepsgroep te werken aan de cultuur, een cultuur waar vooral de kwaliteit voorop gezet moet worden. De huidige opleiding is vooral degelijk. Volgens mensen die het kunnen weten met de opleiding passen bij de huidige tijd en is soms een andere, modernere communicatie noodzakelijk. Daarnaast moet accountancy transparanter worden en dus zal daar in de opleidingen aandacht aan geschonken worden.

Aan de hand van de cijfers kun je ondernemingen adviseren over de te volgen koers

Heb jij de opleiding accountancy gevolgd en ga je als accountant aan de slag, dan houd jij je bezig met het opstellen en controleren van jaarrekeningen en voer je financiële administraties. Het is prachtig om bedrijven te kunnen helpen, écht te kunnen helpen. Je kunt aan de hand van de cijfers ondernemingen adviseren over een te volgen koers of aangeven waar precies de financiële schoen wringt. Daardoor kun jij als accountant een bedrijf weer op het goede spoor zetten.

Je bent vertrouwenspersoon en dat is een te koesteren positie

Nog iets, als accountant ben je na het afleggen van de opleiding accountancy behalve iemand die met cijfers bezig is ook vaak een vertrouwenspersoon. Een te koesteren positie. In goede en slechte tijden hechten ondernemingen aan jouw mening en doet jouw visie er daadwerkelijk toe. En hoe je het ook wendt of keert, dat is toch elke keer iets bijzonders.

 

Eén reactie op “3 redenen om accountancy te studeren“

  1. Ik wist niet dat de opleiding accountancy voor een deel op de schop gaat. Een tijdje heb ik erover nagedacht om deze opleiding te volgen, omdat het mij goed van pas kan komen binnen mijn eigen bedrijf. Wellicht blijven er nog alternatieven zoals cursussen en trainingen over die ik kan gaan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *