3 tips om duurzaam te ondernemen

Duurzaamheid gaat ieder jaar een belangrijkere rol spelen in de samenleving. Dit zie je ook terug bij bedrijven. Zo proberen ze steeds vaker producten aan te bieden die duurzaam geproduceerd zijn. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt met groene stroom. Ook proberen organisaties die veel kilometers rijden hun CO2 uitstoot te compenseren of vaker het openbaar vervoer te gaan. Maar niet in iedere branche is het even makkelijk om mee te gaan in de trend van duurzaamheid. Daarom worden er in deze blog 3 tips gegeven om duurzame oplossingen toe te passen in de machinebouw en IT.

1. Onderhouden van staal
Staal wordt gemaakt van ijzererts. Hoewel we hier veel van hebben op de wereld, zien we de laatste jaren dat onze andere grondstoffen steeds verder op raken. Om dit bij ijzererts te voorkomen, kunnen alle bedrijven die roest vrij staal verkopen proberen om dit zo goed mogelijk te blijven onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld door RVS passiveren. Door RVS te passiveren wordt de beschermende laag van roest vrij staal herstelt waardoor het dus langer mee gaat. Hierdoor hoeft er minder geproduceerd te worden.

2. Duurzaamheid in de IT
Hoe je zou denken dat alles in de IT al duurzaam is, blijven er natuurlijk nog tallen van manieren om nog duurzamer te worden. In de IT gebeurt alles online waardoor je nauwelijks waste van producten hebt. Maar duurzaamheid kan nog worden toegepast op veel andere manieren. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaam netwerk zoals het LoRa netwerk. Dit netwerk maakt verbinding met objecten waardoor er met een een laag energieniveau opdrachten gestuurd kunnen worden naar deze objecten. Zo hoeft er niet constant voor de kleinste aanvragen een hoop energie verspilt te worden.

3. MVO
Ben je in een andere branche actief waar het moeilijk is om duurzaam te ondernemen? Probeer dan eens te kijken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij ga je ook naar zaken kijken als goed omgaan met je personeel en winst maken op een verantwoorde manier en niet alleen naar duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *