3 tips om geld te besparen binnen jouw bedrijf

De afgelopen jaren zijn voor de meeste bedrijven niet gemakkelijk geweest. Er zijn veel verliezen gedraaid. Toen het éindelijk beter leek te gaan, kregen we ook nog eens te maken met een enorme inflatie. Veroorzaakt door zowel de coronacrisis als de Oekraïne-oorlog. Dit raakt niet alleen de consument, maar ook het bedrijfsleven. 

De torenhoge kosten voor energie en grondstoffen maken dat veel bedrijven de prijs door moeten rekenen in hun eigen producten. Tegelijkertijd willen ze de kosten niet enorm verhogen om nog te kunnen concurreren met andere ondernemers. Een enorme spagaat om het juiste te kunnen doen. Geld besparen is dan ook nog nooit zo belangrijk geweest. Maar hoe pak je dat aan als alle kosten alleen maar lijken te stijgen? We zetten drie tips op een rijtje. 

  1. Energie besparen 


De kosten voor gas en elektriciteit zijn nog nooit zó hoog geweest. De meeste bedrijven verwachten dan ook een gigantische afrekening dit jaar. Vergeet niet dat energie nodig is om het bedrijf te doen functioneren. Dat geldt niet alleen voor panden, maar ook bijvoorbeeld in de retail. Energie besparen lijkt dan ook bijna niet meer te doen. Er zijn echter wel een paar mogelijkheden waarop je extra energie kunt besparen. 

Neem eerst goed de verlichting binnen jouw bedrijf onder de loep. Maak je al gebruik van Led panelen of nog altijd van conventionele verlichting? Indien je nog geen gebruik maakt van led, kun je al heel wat extra geld besparen door deze overstap te maken. Led verlichting gaat veel zuiniger om met elektriciteit en weet dus met minder energie even veel licht uit te stralen. Op die manier hoef je niet te bezuinigen op verlichting, maar simpelweg van lichtbron te vervangen. Bovendien gaan ledlampen veel langer mee. Hierdoor lijkt een ledlamp misschien even een investering, maar op de lange termijn ben je veel goedkoper uit. Dankzij een led paneel 60×60 ben je ook nog eens heel flexibel in het plaatsen en belichten van de ruimte. 

Er valt ook veel geld te besparen door het gasverbruik binnen jouw winkel of pand te verminderen. Dit doe je door eenvoudigweg de verwarming wat later te zetten. De ideale werktemperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden. Ook voor klanten is dit een prima temperatuur. De verwarming één á twee graden lager zetten, kan al tot een fikse besparing van de energiekosten leiden. 

  1. Verhuur ruimte 


Blijft er ruimte over in jouw pand? Ruimte die nauwelijks wordt gebruikt? Dan kun je er ook voor kiezen om deze onder te verhuren. Controleer wel even of dit is toegestaan wanneer je zelf huurder bent van het pand. Nu er enorm veel ruimtetekort is in Nederland, zullen veel kleine ondernemers staan te springen om een ruimte te huren. Op deze manier kun je eenvoudig een extra inkomstenbron creëren. 

  1. Samenwerken met andere ondernemers 


In het bedrijfsleven zitten we ook allemaal in hetzelfde schuitje. Daarom kan het prettig zijn om de krachten te bundelen. Zijn er ondernemers in jouw nabije omgeving? Bijvoorbeeld in hetzelfde pand? Probeer dan samen inkopen te doen en op die manier de prijs te drukken. Samen sta je veel sterker dan alleen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *