3 tips voor een rustige werkomgeving

Tegenwoordig zijn er veel mensen die, naast dat ze op kantoor werken, thuiswerken. Het is belangrijk in beide situaties om een fijne en rustige werkplek te creëren zodat de concentratie hoog blijft. Om te zorgen voor een fijne en rustige werkplek, zal deze blog je helpen met 3 tips voor jouw werkomgeving. 

Opgeruimde werkplek

Allereerst is het belangrijk om een opgeruimde werkplek te hebben. Zorg dat je bureau opgeruimd en schoon is, zodat je geen afleiding hebt. Als de werkdag voorbij is, kun je het best direct de gebruikte spullen van die dag opruimen. Denk bijvoorbeeld aan het juist terugzetten van documenten. Op deze manier kun je de volgende werkdag weer rustig beginnen aan de taken van de nieuwe dag. Zonder afleiding rondom de werkplek is de concentratie het hoogst. Als je vaak op een computer of een laptop werkt, is het belangrijk dat je bureaublad overzichtelijk is. Stop de bestanden in mapjes, zo zorg je ervoor dat je het gemakkelijk terug kan vinden en zorgt het voor rust.

Genoeg daglicht

Een werkplek in daglicht is een van de fijnste plekken om te werken. Het daglicht is natuurlijk, fel en tegelijkertijd ook gezond voor de mens. Wanneer mensen te weinig daglicht op een dag zien, kan de biologische klok verstoord worden. Te weinig daglicht kan leiden tot de overmatige productie van het slaaphormoon melatonine. Een oplossing om een donkere ruimte licht te laten lijken, is om de muren een lichte kleur te schilderen. Ook spiegels kunnen zorgen voor het lichter laten lijken van een ruimte.

Rustige kantooraccessoires

Rustige kantooraccessoires zorgen ervoor dat je niet afgeleid raakt. Denk bijvoorbeeld aan accessoires met kleuren die passen bij de rest van het interieur. Een belangrijke accesoire, die beter te veel dan te weinig aanwezig kan zijn op een werkplek, is een prullenbak. Wanneer er genoeg plek is om afval weg te gooien, laten mensen dit niet snel slingeren rondom hun werkplek. Als het niet gemakkelijk weggegooid kan worden, kan het ervoor zorgen dat de focus daarheen trekt. Sommige accessoires kunnen zorgen voor afleiding, maar dat is niet per direct verkeerd. Afleiding kan zorgen voor concentratie op lange termijn. Als er even geen concentratie is, moet er een time-out worden genomen. Deze time-out kan worden ingevuld met afleiding, zoals een klein spelletje. Na een tijdje is de spanningsboog hersteld en kan er weer geconcentreerd gewerkt worden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kato voor rustige kantooraccessoires. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *