Schoolinrichting: waar let je op?

Leerlingen moeten zo veel mogelijk op school aanwezig zijn, toch? Een les missen lijkt een onbegrijpelijke keuze, maar is al een stuk beter uit te leggen als jouw schoolomgeving niet inspirerend genoeg is. Dit heeft namelijk een grotere invloed op het presteren van je leerlingen dan je misschien zelf zou verwachten. In deze blog geven we je drie onderdelen waarop jij je schoolinrichting kan verbeteren. Lees snel verder!

  1. Lokalen

Waarschijnlijk de eerste plek die je te binnen schiet wanneer je nadenkt over de inrichting van je school. Het is erg belangrijk dat jij voor een inspirerend schoollokaal zorgt. Niet alleen moeten je docenten alle mogelijke handvaten hebben om een les interessant te maken, ook is het belangrijk dat je leerlingen hier hun aandacht bij de les kunnen houden. Iets wat hier goed bij helpt, is glas. Door zonlicht naar binnen te laten komen, creëer je een vrijere omgeving. Leerlingen kunnen misschien wel naar buiten kijken, maar zullen over het algemeen beter hun aandacht bij de les kunnen houden.

  1. Tussen de lessen door

De grootste reden voor leerlingen om een les over te slaan, is het feit dat ze een tussenuur hebben, of misschien zelfs meerdere. Om je leerlingen toch te motiveren te blijven, is het belangrijk dat zij tussen de lessen door een ruimte hebben waar ze zich kunnen vermaken. Je kantine moet bijvoorbeeld uitgerust zijn met comfortabele zitplekken, maar ook met items als een voetbaltafel of tafeltennistafel. Ook buiten je kantine moet je aandacht besteden aan je inrichting: hier plaats je ruimtes waar leerlingen met huiswerk bezig kunnen, zodat ze dit thuis niet meer hoeven te doen.

  1. Mediatheek

Elke school heeft een plek nodig waar leerlingen naartoe kunnen willen ze informatie vinden. Een mediatheek is hier het perfecte voorbeeld van, omdat je hier zowel boeken als computers vinden kunt. Alleen hier binnen treden geeft al het gevoel van wijsheid: precies wat je nodig hebt om kinderen te inspireren te gaan leren. Net als in je kantine is comfort in je mediatheek belangrijk: leerlingen moeten hier op fijne wijze kunnen leren. Hebben ze een goed boek gevonden, dan ploffen ze neer in de banken die hiervoor bestemd zijn. 

Advies nodig?

Zou jij graag advies ontvangen over de inrichting van je school, dan is het slim om samen te werken met een partij als Kato. Zij hebben jarenlange ervaring met verschillende soorten van projectinrichting: het inrichten van een school is dus geen enkel probleem. Neem een kijkje op hun website en zie of deze werkwijze jou bevalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *